Trabzon'un yeteneği ilgi topluyor

Trabzon'da 16 yaşındaki lise öğrencisi Berkay Kaynar'ın yaptığı maket tekneler, görenlerin ilgisini çekiyor.Maket tekne yapmayı kendi kendine öğrendiğini, kullandığı ahşap malzemeleri ise marangozlardan topladığı atık tahtalar sayesinde yaptığını belirten

Trabzon'un yeteneği ilgi topluyor

Trabzon'da 16 yaşındaki lise öğrencisi Berkay Kaynar'ın yaptığı maket tekneler, görenlerin ilgisini çekiyor.
Maket tekne yapmayı kendi kendine öğrendiğini, kullandığı ahşap malzemeleri ise marangozlardan topladığı atık tahtalar sayesinde yaptığını belirten Kaynar, hedefinin daha büyük atölye kurmak olduğunu söyledi. Zaman zaman model çizimlerinden yararlanarak tekne yaptığını, elinin maket işine yatkın olduğunu belirten Kaynar, "Denize karşı büyük bir merakım var. Tekneleri çok seviyorum. Yaptığım model çeşitleri arasında İzmir Kayığı, Karadeniz Takası, Olta Sandalı, Balina Avcı Kayığı, Yelkenli Yat gibi modeller bulunuyor. Bu eserlerin zaman süresi işçiliğine göre değişiyor. Bazı maketleri bir günde yaparken bazı modeller ise aylarca çalışmayı gerektiriyor. Maketleri yapmakta kullandığım malzemeleri marangozlardan topladığım atık tahtalardan yapıyorum. Ayrıca işçilik yapımda kullandığım eşyaları da kendim yaptım. Hedefim büyük bir atölye açarak, model maket sayımı artırarak satışını yapmak" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler