Trabzon'un yanında özelyeri olacak

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, Ordu-Giresun havaalanının yatırım programına alındığını ve ihale sürecinin başladığını açıkladı.  Güler, havaalanının mart ayında temelinin atılması için çalışmaların başl

Trabzon'un yanında özelyeri olacak

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve AK Parti Ordu Milletvekili M. Hilmi Güler, Ordu-Giresun havaalanının yatırım programına alındığını ve ihale sürecinin başladığını açıkladı.

 

Güler, havaalanının mart ayında temelinin atılması için çalışmaların başladığını belirtti. M. Hilmi Güler, yaptığı açıklamada, hükümetin gündeminde olan Ordu-Giresun Havaalanı'nın 'kazma vurulacak noktaya' getirildiğini ve resmiyet kazandığını belirtti. 15 ocak tarihinden önce bu işi bitirmeyi hedeflediklerini ve başardıklarını kaydeden Güler, "15 ocak tarihinden sonraya kalsaydı yıl içinde Yüksek Planlama Kurulu (YPK) gündemine kalacaktı. Yaptığımız girişimlerle YPK'nın gündemine girmeden gerekli çalışmayı yaparak yatırım programına alınmasını sağladık" dedi.

 

Bu durumda artık havaalanının adının belli olduğunu ve tüm tereddütlerin ortadan kalktığını da kaydeden Güler, "Havaalanı yapılacak dediğimizde tereddüt yaşayanlar veya 'palavra' diyenlerin de artık tereddütlerini gidermiş olduk. Şimdi tüm çalışmamız temelini mart ayına yetiştirmek. Ordu ve Giresunlu hemşehrilerimiz merak etmesinler, havaalanına kavuşacaklar" diye konuştu.

 

Bu projeyi sabır ve inatla sürdürdüklerini kaydeden M. Hilmi Güler, havaalanının ana pistinin 3 kilometre olacağını, pistin her 2 yanında 1 kilometrelik yedek pistler bulunacağını ve bu durumda pistin 5 kilometreye çıkacağını ifade etti. Havaalanı pistinin birkaç sektör açısından kullanılabileceğini dile getiren Güler, aynı yerde yat limanı, yerel tekne imalat alanları ve tersane de kurulabileceğini belirtti. Güler, "Ordu-Giresun Havaalanı sayesinde Ordu ve Giresun, yaşanabilir bir kent haline gelecek. Bu havaalanı 2 ilin vizyonunu ve ufkunu değiştirecek. Çünkü havaalanının çok özel bir konumu olacak. Denize dolgu ile yapılacağı için kamulaştırma ve zemin hazırlama sorunu yok. Havaalanının Trabzon ve Samsun havaalanlarının yanında özel bir yeri olacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler