Trabzon'un vergi haritası

Vergi Haftası kutlamaları dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul ve beraberindeki heyet Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti.Ziyarette konuşan Vali Abdil Celil Öz, devletin varlık sebebinin adil ve dengeli bir gelir politikası uyg

Trabzon'un vergi haritası

Vergi Haftası kutlamaları dolayısıyla Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul ve beraberindeki heyet Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Vali Abdil Celil Öz, devletin varlık sebebinin adil ve dengeli bir gelir politikası uygulamak olduğunu söyledi. Vali Abdil Celil Öz “Gelir İdaremiz ve vergi dairelerimiz devlet olmanın, vatandaş olmanın en temel görevlerinin ifasıyla görev yapıyor. Ancak bize düşen devletin varlık sebebi de adil ve dengeli bir gelir politikası uygulamak. Ve elde edilen geliri etkin, verimli kamu hizmetine yansıyacak şekilde harcamak. Dolayısıyla bu anlamda Türkiye’de uzun bir dönem dolaylı vergilerin ağırlıklı olduğu bir sistem esası üzerinde işliyor. Kayıt dışı ekonomi ve benzeri vergide adalet, vergi yükünün dengeli yayılması konusunda açıklarımız var. Bu konuda hala yapılması gereken ve yapılmakta olan çalışmalar var. Son yıllarda kayıt sisteminin gelişmesi özellikle web tabanlı takip sistemleri kayıt dışını azaltarak insanların gelir ve iratlarından vergi beyanına zorlanması yönünde güzel çalışmalar var. Bunun en bariz örneklerinde birisi de gayrimenkul gelirleri ile ilgili alanlar ve diğer gelir ve kurumlar vergisindeki yansımaları yavaş yavaş görüyoruz. Bu anlamda hem mevzuat hem uygulama hem kadro açışından güzel çalışmalar, gelişmeler var. Bu şekliyle verginin adil ve dengeli bir dağılımın sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Görüşmede Vergi Dairesi Başkanlığı olarak 2013 yılında başarılı bir sezon geçirdiklerini ifade eden Vergi Dairesi Başkanı Zeki Yumbul ise, “Geçen sene tahakkukumuz 2012 yılında 61,5 milyar civarındaydı. Bu sene 1 milyar 790 bin lira civarındaydı. Bunun 1 milyar 262 bin lirasını tahsilata çevirdik. Türkiye genelinde bakıldığı zaman tahakkukta 24 sıradayız, tahsilatta ise 21. sıradayız. Tabii gider olarak Trabzon 2 milyar 9 yüz milyon civarında bir gideri var. Gelir gideri karşılamıyor. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler