"Trabzon'un temiz olduğunu herkes görecek"

 Trabzon Belediye Meclisi, 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren Türkiye’nin gündemine gelen şike sürecinde Trabzonspor’un mağduriyetini ortaya koymak için yaptırılacak olan Temiz Futbol Anıtı’nın bir yarışma projesi ile belirlenmesine karar verdi.  Konuyla i

"Trabzon'un temiz olduğunu herkes görecek"

 

Trabzon Belediye Meclisi, 3 Temmuz 2011 tarihinden itibaren Türkiye’nin gündemine gelen şike sürecinde Trabzonspor’un mağduriyetini ortaya koymak için yaptırılacak olan Temiz Futbol Anıtı’nın bir yarışma projesi ile belirlenmesine karar verdi. 
 
Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu anıtın şikeyi ve şike sürecini ortaya koyacağını belirterek, “Bu anıtla 2010 -2011 futbol sezonunun şampiyonunun Trabzonspor olduğunu, Trabzonspor’un şike mağduru olduğunu ve Trabzon kentinin temiz futbol kenti olduğunu tüm ülkeye ve dünyaya göstereceğiz” dedi.
 
Anıtın isminin yapımından sonra belli olacağını ve ismini Trabzon Belediye Meclisi’nin koyacağını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Trabzonumuzdaki Sivil Toplum Örgütleri’nin mensupları, eski futbolcumuz ve farklı mesleklerden olan birden çok dilekçe ile belediyemize başvurulmuş bu başvuru daha sonra Kültür Komisyonu’na gönderilmişti. Komisyonun meclis komisyonuna iletilmiş ve komisyon kararı bize iletilmiştir.
 
Trabzonspor’un 2010-2011 süper lig şampiyonu olduğunu simgeleyen, muhtevası itibariyle birinci derece mahkemelerde o sezonda şikenin yapılmış olduğu hükme bağlanan sike hususunu simgeleyecek olan, aynı zamanda temiz futbolun Trabzon’un tümü tarafından hep yaşatıldığı unsurlarını hem yazı metni ile hemde yapımı ile simgeleyecek olan anıtın yapılması konusunda karar vereceğiz. Şimdiki süreçte de yapımı için yarışma projesini açacağız. Geçtiğimiz ayda şehrimizi simgeleyen hamsi ve kemençenin anıtının yapılması konusunda da bir yarışma açılmasını karara bağlamıştık. Üçünü birlikte ihaleye çıkacağız. Bu anıtın nihai adını da bu meclis koyacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel