Trabzon'un tarihi zenginlikleri korunuyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul ile birlikte restore edilerek turizme kazandırılması amaçlanan tarihi Alacahan’da incelemelerde bulundu.Doğu Karadeniz Kalkınma

Trabzon'un tarihi zenginlikleri korunuyor

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kul ile birlikte restore edilerek turizme kazandırılması amaçlanan tarihi Alacahan’da incelemelerde bulundu.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın bölge genelindeki projeleri ile bir itici güç, lokomotif görevi üstlendiğini dile getiren Genel Sekreter Kaldırım, DOKA Bölgesi’nin (Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Trabzon) tarihi değerlerini gün yüzüne çıkararak, bölgenin turizm potansiyelinin ortaya konması ve değerlendirilmesi amacıyla üretilen projelere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.
 
Alacahan restorasyonunun 2013 yılının Temmuz ayı başlarında tamamlanacağını kaydeden Genel Sekreter Kaldırım, konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Gerek turizm alt yapısının geliştirilmesi gerekse turizm potansiyelinin dünyaya tanıtılması noktasında önemli projeler hayata geçirilmiştir. Desteklenen projelerin bölgemizde etkileri ve bölge ekonomisine katkıları şimdiden ciddi şekilde hissedilmektedir."
 
Genel Sekreter Kaldırım, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın bu konudaki hassasiyetlerinin kendileri için önemli bir güç olduğunu dile getirerek, Trabzon’un tarihi ve kültürel zenginliklerinin turizme kazandırılması için yürütülen projenin hayata geçirilmesi konusunda ki desteklerinden dolayı Vali Kızılcık’a teşekkür etti.
 
Alacahan'ın turizme ve şehir ekonomisine kazandırılması için Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık öncülüğünde böyle bir proje hazırlayıp DOKA’ya sunduklarını dile getiren İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul ise, tarihi mirasların sahiplenilmesi ile ilgili çalışmalara özel önem verdiklerini söyledi. Genel Sekreter Kul, “Restorasyon işlemlerini hızla bitirmeye amaçlıyoruz. Trabzon’umuzun tarihi ve kültürel zenginliklerini tüm dünyanın görmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel