Trabzon'un tarihi mekanına BÜYÜK ÖDENEK!

Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden olan Santa Harabeleri yolu için şu ana kadar 1 milyon 600 bin TL harcama yapıldığı belirtildi.Doğu Karadeniz Master Planı çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yolun yapımı için Trabzon İl Özel İdare bütçesine

Trabzon'un tarihi mekanına BÜYÜK ÖDENEK!

Trabzon’un önemli turizm merkezlerinden olan Santa Harabeleri yolu için şu ana kadar 1 milyon 600 bin TL harcama yapıldığı belirtildi.

Doğu Karadeniz Master Planı çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yolun yapımı için Trabzon İl Özel İdare bütçesine 1 milyon 600 TL ödenek gönderilirken bu ödenekten 1 milyon TL Arsin Yanbolu-Gümüşhane Santa Yolu yapımı için harcandı.

Yaklaşık 20 kilometrelik yolun 17 kilometrelik kısmı asfaltlanarak hizmete girerken, kalan kısmı için yolun asfalta hazır hale getirildiği belirtildi. 600 bin TL’lik ödeneğin ise Master Planı çerçevesinde alt yapı uygulaması için harcandı.

Turizm Master Planı çerçevesinde Maçka-Sümela Ören yerine ulaşımı sağlayan yaya yolu ile gidilen bozuk alanların beton asfalt yapılması için ise 138 bin TL harcanarak hazır hale getirildi.

Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünden 2013 Mali Yılı Turizm Amaçlı Altyapı Uygulamaları için belediyelere toplam 925 bin TL ödenek gelirken, söz konusu paralar ilgili belediyeler adına İl Özel İdaresi hesabına aktarıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler