Trabzon'un suyu temiz mi?

Trabzon il genelinde kullanılan içme sularında yapılan tetkiklerin neticesinde, olumsuz hiçbir veriye rastlanmadığını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon il genelinin tümünde kullanılan içme sularımız son

Trabzon'un suyu temiz mi?

Trabzon il genelinde kullanılan içme sularında yapılan tetkiklerin neticesinde, olumsuz hiçbir veriye rastlanmadığını ifade eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon il genelinin tümünde kullanılan içme sularımız son derece sağlıklı ve lezizdir. Şu anda bizim suyumuz pet şişe sudan daha iyi içilen bir sudur” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon il genelinde kullanılan içme sularından alınan numunelerde yapılan tahlillerin neticesinde tüm suların son derece temiz olduğunun bir kez daha görüldüğünü kaydetti.

“Trabzon il genelinde kullanılan içme sularının kontrolü için her gün yapılan tetkik var, rutin aralıklarla yapılan tetkikler var, ayda bir yapılan tetkik var. Ve çeşitli kurumlarca yapılan tetkikler var” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, “Şehrin çeşitli yerlerindeki suların sürekli olarak bütün ağır metaller ve bakteriyolojik yönden tahlilleri rutin aralıklarla yaptırılmaktadır. Bizim laboratuarlarımızın dışında Samsun Bölge Hıfzıssıhha Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü de bu tahlilleri yapmaktadır. Trabzon il genelinde içme suyu olarak kullanılan tüm sular son derece sağlıklıdır. Tüm bu tetkiklerin sonucunda olumsuz hiçbir veriye rastlanmamaktadır. Şu anda bizim suyumuz pet şişe sudan daha iyi içilen bir sudur” ifadelerini kullandı.

Trabzon il genelindeki sularda yapılan bazı analiz sonuçlarını kamuoyuyla paylaşan Gümrükçüoğlu, “Mesela Samsun Bölge Hıfzıssıhha Müdürlüğü’nün yaptığı bizim analiz raporlarımıza bakalım: İçme suyunda kurşun oranı standartlara göre miligram olarak 0 ile 10 arası normal. Bizim suyumuzdaki kurşun oranı ise 0,4’ten küçük. Mesela Düzköy’ün Çayırbağı Mahallesi’nde kullanılan sudan alınan numunede yapılan tahlilin sonuçlarına bakalım. Burada da kurşun oranı 0,4’ten küçük. Bakır oranı 0 ile 2 arası normal, bizim sonucumuz 0,001. Trabzon il genelindeki içme sularımızda yapılan tetkiklerin hiçbirinde sonucu normal olmayan bir veri yoktur. Bu tahliller tüm ilçelerimiz, tüm yerleşim yerlerimiz için yapılmaktadır. Mesela Arsin’in raporlarına da bakalım: Arsin’in merkez mahallelerinde kullanılan sudaki demir oranına bakalım: İçme suyu arıtma tesisi çıkışı demir oranı 0,025. Bu oran ve diğer oranlar ideal olarak kabul edilen oranın çok altında…”

Başkan Gümrükçüoğlu sözlerini şu şekilde tamamladı: “Bütün bunlara baktığımızda Sağlık Bakanlığı insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmelik esasları, Dünya Sağlık Örgütü standartları, Türk Standartları Enstitüsü insani tüketim amaçlı sular hakkındaki standartlar ve AB standartlarınca Trabzon il genelinin tümünde kullanılan içmesularımız son derece sağlıklı ve lezizdir. Bizim suyumuz pet şişe sudan daha iyi içilen bir sudur.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel