Trabzon’un STOP tuşu yok

Trabzon’da kullanımda bulunan 25 bin asansörün 15 binin ‘STOP’ düğmelerinin çalışmadığını biliyor muydunuz?Bu asansörlerin neden ‘STOP’ düğmelerinin çalışmadığını araştırdığınızda ise ilginç bir detay gözümüze çarpıyor.Bilmiş olduğunuz üzere asansördeki ‘

Trabzon’un STOP tuşu yok

Trabzon’da kullanımda bulunan 25 bin asansörün 15 binin ‘STOP’ düğmelerinin çalışmadığını biliyor muydunuz?

Bu asansörlerin neden ‘STOP’ düğmelerinin çalışmadığını araştırdığınızda ise ilginç bir detay gözümüze çarpıyor.

Bilmiş olduğunuz üzere asansördeki ‘STOP’ düğmesi işlev olarak kullanıcıya hemen hemen hiç hizmet etmiyor.

Bu düğmeleri kent merkezinde iptal eden asansör yetkilileri bunun sebebinin hareket eden asansörün durdurularak kabinin farklı alanlarda kullanılıyor olmasından kaynaklanıyor.

Türkiye’nin çeşitli illerinde asansörler hareket halinde iken durdurularak gasp, taciz ve bunlara benzer suçlar işlenilmiş bu olayların bir benzerleri Trabzon’da olmasın diye Trabzonlu asansör yetkilileri önlem alarak kullanıcıya hiçbir hizmet ve kullanım kolaylığı sağlamayan bu tuşları asansörlerden kaldırdıkları iddia edildi.

Tam yetkili merciden alınan bilgi ise  

Konu ile ilgili bilgi aldığımız Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül durumun bu yüzden olmadığını söyleyerek “ eskiden asansör kabini ile hareket sırasında duvar bir bütün gidiyordu her hangi bir sıkışma veya aksaklık durumunda asansör kullanıcısının ‘STOP’ tuşuna basarak asansörü durdurup tehlikeyi engelleye biliyordu. Şimdi ise gelişen teknolojide duvar ile kapın arasını ayran güvenlik bariyeri olduğundan ve stop düğmesine basıldığında duran kabinde bu güvenlik bariyerinin açılmamasından dolayı ‘STOP’ tuşları çalışmıyor.”şeklinde konuştu 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel