Trabzon'un reklamı yapılacak

 Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ile bütün dünya insanına Trabzon'un reklamının yapılacağını söyledi.Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Türk Dünyası Mühend

Trabzon'un reklamı yapılacak

 

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ile bütün dünya insanına Trabzon'un reklamının yapılacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, "Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı ile bütün dünya insanına Trabzon'un reklamı yapılacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın himayesinde Trabzon'da gerçekleştirilecek olan Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı tanıtım toplantısına katılan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, toplantı sonrası dün gece geç saatlerde memleketi Vakfıkebir ilçesine gelerek hemşerileriyle sahura kadar sohbet etti. 

Sohbetten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Balta, 15–18 Ekim tarihlerinde Trabzon'da Türk Mühendisler ve Mimarlar Şehircilik Kurultayı Mimar Sinan proje olimpiyatları yapılacağını söyledi.

Türk Cumhuriyetinden yaklaşık 8 tane Cumhurbaşkanı, üniversite rektörleri ve bilim adamları geleceğini söyleyen Balta, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Trabzon'da Türk mimarisinin örnekleri sergilenecek. Yapılan projelerin yarışmaları yapılacak. Trabzon'a bu olimpiyatlara yaklaşık 5 bin kişi bekliyoruz.

Ahilik Haftası nedeniyle Türkiye'nin değişik yörelerinden insanlar katılacak. Bu olimpiyatlar nedeniyle Trabzonspor Gürcistan'ın bir takımıyla maç yapacak. Üç gün boyunca dolu dolu bilimsel manada oturumlar yapılacak."

Amaçlarının sadece burada değil Türkiye'de bu kültürü yaygınlaştırmak ve dünyadaki yerleşik düzendeki soydaşlarla da bir birliktelik sağlamak olduğunun altını çizen Bakan Yardımcısı Balta, "Trabzon'u tanıtıyoruz, tanıtım için çok önemli bir projeyle bu insanlar buraya gelecek.

Özellikle ulusal kanallardaki özel kanallar için bir kamu spotu hazırlıyoruz. Hem olimpiyatları tanıtacağız, Hem Trabzon'u tanıtacağız. Bütün dünya insanına buranın reklamı yapılacak. Bundan Trabzon ve ülke kazanacak.

Gelen insanlarla Türk kültürünü birleştirici ve bütünleştirici bir iş yapmış olacağız. Özelikle projenin gerçekleştirilmesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülük yapıyor. Sayın Bakanımız, Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız hamilik yapıyor, bu projeyi destekliyorlar.

İnşallah arkadaşlarımızla ülkemizi ve bu olimpiyat şehri Trabzon'umuzda çok güzel bir proje olimpiyatı yapıp hem ülkemizi tanıtıp hem de burada yaşayan insanlarımızın sevgisini saygısını, sevecenliğini, misafirperverliğini dünyaya göstermek istiyoruz." açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler