Trabzon'un panoraması değişti

Başkan Gümrükçüoğlu, gelecek kuşaklara iyi bir kent bırakmak için çalışıyoruz. 11 Oda Başkanı Toplantıda Buluştu.  Başkan Gümrükçüoğlu mühendislik dalında faaliyet gösteren oda başkanları ile yaptığı toplantıda Trabzon'u geleceğe taşıyacak '61 proje' ve g

Trabzon'un panoraması değişti
Başkan Gümrükçüoğlu, gelecek kuşaklara iyi bir kent bırakmak için çalışıyoruz.
 
11 Oda Başkanı Toplantıda Buluştu. 
 
Başkan Gümrükçüoğlu mühendislik dalında faaliyet gösteren oda başkanları ile yaptığı toplantıda Trabzon'u geleceğe taşıyacak '61 proje' ve gündeme alınan  diğer projeleri değerlendirdi. Gümrükçüoğlu, yapılan ve devam eden projelerin tamamlanması ile Trabzon'un çehresinin değişmeye başladığını kaydetti.
 
Gümrükçüoğlu; Ayasofya, Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi, Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm projeleri ile Ortahisar Kentsel Yenileme Projeleri'nin tamamlanması, Kanuni Bulvarı, Erdoğdu, Uğurlu-Karşıyaka yolu, Akyazı Spor Kompleksi projelerinin bitirilmesi ile Trabzon'un panoramasının değiştiğini belirtti. 
 
Trabzon'u geleceğe taşıyacak projeleri ve yaptıkları çalışmaları sinevizyon eşliğinde anlatan Başkan Gümrükçüoğlu, sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerine her zaman ihtiyacı olduklarını kaydederek, “Sizlerin görüş ve önerileri bizlere yol gösterici oluyor. Bu tarihi ve uygarlık kenti Trabzon’u gelecek kuşaklara en iyi şekilde taşımak için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi. 
 
11 Oda Başkanı ile bir araya gelen Başkan Gümrükçüoğlu, Beşirli ile Kemerkaya arasında yapılacak yeni dolgu çalışmaları hakkında bilgi verdi. Yeni dolgu Projesi ile vatandaşlarımız deniz ile daha çok haşır neşir olmalarını amaçladıklarını belirterek, dolgu projesi çalışmalarının son aşamaya geldiğini kaydetti.
 
Yeni proje ile vatandaşlar sahilden daha çok yararlanacak
 
Sahildeki yürüyüş yolunun vatandaşların sahille buluşmasını sağladığını ancak tek başına yeterli olmadığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları söyledi: 
 
Tünel ile Beşirli arasında yapılacak ve üç bölümden oluşacak dolgu projesi ile vatandaşların denize girebilecekleri plaj, balık tutma, gezinti ve sosyal donatı alanları planladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Birinci bölgede 138 bin 344 metrekare, ikinci bölgede 494 bin 231 metrekare, üçüncü bölgede ise 129 bin 544 metrekarelik dolgu alanı var. Bu projede rüzgâr yönleri de hesap edilerek çok estetik bir çalışma yapıldı.
 
Plajlar da oluşturuldu. Denize doğru eğimli olarak hazırlanmış rıhtımlarda insanlarımızın oltayla balık tutabilmeleri planlandı. Ayrıca sahilde gezinti yerleri, sosyal alanlar, Yıldızlı ve Akyazı'daki balıkçılar için balıkçı barınağı yapılacak. Yeni proje ile vatandaşlarımız deniz ile daha çok haşır neşir olacak" diye konuştu.
 
 
Oda Başkanlarından Gümrükçüoğlu’na teşekkür
 
Toplantıda görüş ve önerilerini ortaya koyan Oda başkanları Trabzon’a yaptığı katkılardan dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ettiler. 
 
Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül Trabzon’un büyükşehir olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Trabzon’a tek merkez ilçenin kurulmasını da desteklediğini kaydetti. Bülbül, “Trabzon Belediyesi’nin geliştirme ve birleştirme alanın olan bütün yerleşim alanlarının bir belediye olması ve tek elden yönetilmesi benim doğrularım arasında bulunmakta.  Bu konuda tek belediye olmasını desteklediğimi belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.
 
Şehir Plancıları Odası Başkanı Hacı Salih Hacısalihoğlu ise Trabzon Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projelerini takdirle karşıladıklarını kaydetti. Hacısalihoğlu, “ Vadilerin açılması öğrencilik yıllarımızda da hayalimizdi. Ayrıca Trabzon’un Büyükşehir olmasını büyük bir şans olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Yahya Çavdar ise “Trabzon’da yapılan projeleri gördükçe keşke 20’li yaşlarda olsaydım diye düşünüyorum. Çünkü bu yapılacak projelerden 30'lu yaşlarda faydalanıcı olmak isterim. Hizmetlerinizden dolayı teşekkür ederim” dedi.  
İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı ise yapılan projelerle Trabzon’un ufkunun açıldığını kaydederek, “ Yeni imara açılacak alanlarda bir şekilde çok katlılığı serbest bırakalım. Biz de bunun arkasında durup sizinle birlikte çalışalım. Bizde 2009 seçimlerinden öne Trabzon'un kent sorunlarıyla ilgili önemli bir çalışma yaptık.
 
Onun çok ilerisinden giden projeler var. Hazırladığımız çalışmada yer almayanlar da var. Onların da birer birer gerçekleştiğini görmek bizi çok mutlu ediyor. Biz sizlerin mesaisinin gece 12’den önce bitmediğini biliyoruz” şeklinde konuştu.
 
Mimarlar Odası Başkanı Sayim Adanur ise Trabzon’un büyükşehir olmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, köylerdeki kaçak yapılaşmalara dikkat çekti ve bu konuda önlem alınması gerektiğini kaydetti. 
 
Maden Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Orkun Kantarcı, seyyar sorununu çözdükleri için Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür ederek, Trabzon’daki hava kirliliğini azaltmak için daha çok çaba gösterilmesini istedi
 
Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Nuh Demirbaş, Büyükşehirle birlikte Trabzon’un daha da büyüyeceğini kaydederek, gelecekle ilgi plan ve programların şimdiden yapılması gerektiğini söyledi.
 
İç Mimarlar Odası Trabzon Şubesi 2. Başkanı Muhittin İnci , “Trabzon da çok ciddi kaliteli yerler, kent merkezinde kaliteli kafeler var. Bunun devamını sürdürebilmek için oda olarak belediyeyle protokol yapmak istiyoruz.
 
Şehrin denizle buluşabilmesi için denize düz ayak gidebileceğimiz yerler istiyoruz.  Onun dışında Kent Estetik Kurulu’nun kurulmasını istiyoruz.  Şehrin sanatçılarının estetikle ilgilenen kesimlerinin kente katkı koyması anlamında sizden katkı bekliyoruz” dedi.
 
Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Karal, Trabzon'un dışarıya karşı çok farklı bir imajı olduğunu kaydederek, “ Trabzon çok hızlı bir şekilde değişiyor.  Bu değişimleri sağlayan projelerden bir tanesi de bilim merkeziydi. Bu konuda sizlerin de gerçekten oldukça çaba içerisinde olduğunuzu biliyorum.
 
Ayrıca, Büyükşehirle birlikte tek belediye olması taraftarıyız.  Bir imar bütünlüğü olması lazım. Bu açıdan tek belediye Trabzon için daha iyi olacağını düşünüyorum” dedi. 
 
Orman Mühendisleri Odası Başkanı Metin Erdin, “Biz meslek icabı şehirlerin dışarısında çalışan insanlarız. Trabzon Büyükşehir oldu. Artık bundan sonra hep birlikte çalışacağız. Büyükşehir hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler