Trabzon'un muhtemel demiryolu güzergahları

KTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın demiryolu güzergahıyla ilgili Trabzon’da yaptığı açıklamaları değerlendirdi.  Çelik, DLH’ın çalışma yaptığı 3 güzergahın da Erzincan-Gümüşhane-Trabzon ekseninde

Trabzon'un muhtemel demiryolu güzergahları

KTÜ Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fazıl Çelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın demiryolu güzergahıyla ilgili Trabzon’da yaptığı açıklamaları değerlendirdi.  Çelik, DLH’ın çalışma yaptığı 3 güzergahın da Erzincan-Gümüşhane-Trabzon ekseninde yürütüldüğünü söyledi.

Çelik, Çalışmaları Takip Ediyor
PROF. DR. Çelik, “Aldığım sağlıklı istihbarata göre nihai ÇED raporu kabul edilen ve Torul-Trabzon arasına 86.5 km’lik tünel sığdırılan ucube proje düzeltiliyor. Erzincan-Trabzon Demiryolu’nun 3 güzergahı da Gümüşhane’den geçiyor. Bakan Sayın Yıldırım, ‘Güzergahı coğrafya belirler’ sözünü de ilk kez söylemiyor” dedi.

İşte Muhtemel 3 Güzergah
Erzincan-Trabzon Demiryolu’nun güzergah ayrıntılarıyla ilgili de bilgi veren Prof. Dr. Çelik, “Güzergahlardan biri muhtemelen bizim önerdiğimiz ‘Torul-Kürtün-Tonya-Akçaabat-Trabzon güzergahı. Bir diğeri Torul-Hamsiköy-Çağlayan-Arsin-Yeşilyalı güzergahı. Bir üçüncü güzergah ise, Gümüşhane-İkisu-Sümela-Arsin-Trabzon’ güzergahıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel