Trabzon'un Kuveytli turist umudu

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Kuveyt'ten gelecek turistler ilimize ve bölgemize zenginlik katacaktır" dedi. Vali Öz, Kuveyt'ten Türkiye'ye turist getiren seyahat acentesi sahibi Turabi Aydın, Kuveyt'ten gelen seyahat acentesi temsilcileri ile basın mens

Trabzon'un Kuveytli turist umudu
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, "Kuveyt'ten gelecek turistler ilimize ve bölgemize zenginlik katacaktır" dedi.
 
Vali Öz, Kuveyt'ten Türkiye'ye turist getiren seyahat acentesi sahibi Turabi Aydın, Kuveyt'ten gelen seyahat acentesi temsilcileri ile basın mensuplarından oluşan heyeti kabul etti.
 
Trabzon'un her geçen gün turizmde önemli mesafeler kat ettiğini belirten Vali Öz, "Trabzon'un turizm potansiyeli bütün dünyada tanınıyor" ifadesini kullandı.
 
Daha önce yapılan çalışmalarla özellikle körfez ülkelerinde önemli bir turizm potansiyeli oluştuğunu dile getiren Vali Öz, şunları söyledi:
 
"Geçtiğimiz yıllarda Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan'dan ilimize önemli sayıda ziyaretçi geldi. Arap gazeteciler bölgemize gelerek bir doğa harikası olan ilimizin ve bölgemizin güzelliklerine tanıklık ettiler. Ülkelerine dönerek orada da bu güzellikleri anlattılar. Bu iyi bir tanıtım oldu. Dolayısıyla ortaya iyi bir potansiyel çıktı. Biz de oluşan bu potansiyeli Kuveyt ve Katar'dan da benzer turlar yaparak geliştirmek istiyoruz. Seyahat acentemiz ile gelen ekip, bu yıl Kuveyt’ten dönem boyunca 7-8 uçak turist getirmeyi planlıyor. Daha sonra bu kapasiteyi daha da artırmayı hedefliyorlar. İlimize yapılan bu ziyareti Trabzon için yeni bir açılım olarak değerlendiriyoruz. Kuveyt'ten gelecek turistler ilimize ve bölgemize zenginlik katacaktır."
 
Vali Öz, Trabzon'u yılda 2 milyon 700 bin turistin ziyaret ettiğini de ifade ederek, bu sayının artması için ilgili kuruluşlarla yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler