Trabzon'un kayan mahallesine çözüm!

Trabzon merkeze bağlı Gürbulak Belde Belediye Başkanı Kemal Çoban, Güzelyalı mahallesinin 2002 yılından bu yana heyelan riski taşıdığını ve her gün yavaş yavaş kaydığını hatırlattı.Geliştirdikleri proje sayesinde mahallenin artık güvenli hale geldiğini be

Trabzon'un kayan mahallesine çözüm!

Trabzon merkeze bağlı Gürbulak Belde Belediye Başkanı Kemal Çoban, Güzelyalı mahallesinin 2002 yılından bu yana heyelan riski taşıdığını ve her gün yavaş yavaş kaydığını hatırlattı.

Geliştirdikleri proje sayesinde mahallenin artık güvenli hale geldiğini belirten Çoban "2002 yılında mahalle Bakanlar Kurulu kararı ile afete maruz kalma nedeniyle imara kapatılmıştı. Birkaç tane de ev yıkılmış, o gün bugün bir çözüm üretilememişti. Bunun nedeni ise yasadan kaynaklanan boşluktan kaynaklanıyordu. Yeni kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, bu mağduriyetleri giderme adına yeni yapılan yasal değişikliklere yeni bir maddeyi uygulamaya koydu. Dolayısıyla biz de sayın bakanımızla görüşerek bölgeyi riskli alan ilan edilerek ondan sonra buraya yatırım yaptık” dedi.



BAKAN BAYRAKTAR’DAN TAM DESTEK

Başkan Çoban şöyle devam etti: “Yaklaşık 1 yıl içerisinde de burayı projelendirdik. Biz, sayın bakanımızın verdiği destek ve Trabzon’da uygulanan ilk projeyle yaklaşık 1,5 milyon TL’lik yatırımla dolgu, istinat duvarları, drenaj, teraslama yaptık. Yaklaşık 1 buçuk kilometre drenaj borusu döşedik. Bu yaptığımız çalışma tamamen bilimsel bir çalışmadır” dedi.


YERİNDE ÇÖZÜM ÜRETTİK

Başkan Kemal Çoban, eski konumuna müdahale etmeleleri halinde bölgeyi boşaltmak zorunda kalacaklarına işaret ederek, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Acil Afet Müdürlüğü bize önermiş olduğu bütün önerileri toparlayarak bu bölgenin yaklaşık 15 yıldan beri kangren olan hatta bu insanların buradan göç etmesini sağlayacağı ortamı iyileştirerek bu hale getirdik. Eğer eski konumuna müdahale etmeseydik o mahalleyi boşaltmak zorunda kalacaktık. Kentsel dönüşümün bir değişiğini burada yaptık. Yerinde çözüm ürettik. Vatandaşı mağdur etmeden bir yere göç ettirmeden tedbir alarak hem dere ıslahını yaparak hem teraslama, dranaj yaparak çözüm ürettik. Bu konuda bize tüm desteği sağlayan sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımıza, Gürbulak halkı ve bu yöredeki insanlar adına şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler