Trabzon'un kardeşi Siirt !

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, çözüm sürecinden Türkiye'nin 81 vilayetinin mutlu olduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle ülkemizdeki 76 milyon insan sevgiye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe kavuşacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmas

Trabzon'un kardeşi Siirt !
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammet Balta, çözüm sürecinden Türkiye'nin 81 vilayetinin mutlu olduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle ülkemizdeki 76 milyon insan sevgiye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe kavuşacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
 
Balta, Trabzon ve Siirt'in kardeş şehir olması sebebiyle Siirt Valisi Ahmet Aydın, İl Genel Meclisi Başkanı Fırat Soysal ve beraberindeki heyetin, Trabzon Valiliği'ni ziyareti nedeniyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, iki kentin kardeş şehir olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
Trabzonlular ile Siirtliler'in bir arada olduğunu vemutlu günler geçirdiğini anlatan Balta, çözüm sürecine değinerek, şunları ifade etti:
 
"Aramızda hiçbir fark yok. Biz gerçekten kardeşiz, bu memleketin evladıyız, 76 milyon kardeşiz. Lazı, Kürdü, Çerkezi ne olursa olsun hepsi bu topraklarda bir, beraber ve kardeş olmuşlar ama farklı zamanlarda belirli oyunlar oynanmış, biz de o oyunların bir parçası olarak belki uzaklaştık ama Allah'a şükürler olsun son 3 aydır analar ağlamıyor, babalar ağlamıyor. Ateş düştüğü yeri yakar. 76 milyon insan bundan mutlu, Trabzonlu, Rizeli, İstanbullu, Şırnaklı, Hakkarili, 81 vilayetteki bütün insanlar, anne babalar bu süreçten mutlu."
 
Balta, yaratılanı yaratandan ötürü, insanı insan olduğu için sevdiklerini söyleyerek, "Biz dünyada is değil, iz bırakanları seviyoruz. Biz insanları dış görüntüsünden dolayı değil, iyi insan olmasına göre değerlendirerek seviyoruz" dedi.
 
Türkiye'nin herkese yeteceğini belirten Balta, "Bu ülke hepimize yeter, 76 milyona değil, 150 milyona yeter. Yeter ki bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım, teferruatları bir kenara bırakalım. Son 3 aylık sürece herkesin katkı koyması lazım. Hiçbir şey yapamazsak bile bu sürecin başarılı olması için dua etmemiz lazım. Allah'ın izniyle ülkemizdeki 76 milyon insan sevgiye, kardeşliğe, birliğe, beraberliğe kavuşacaktır, bundan kemsinin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.
-"Biz kardeşiz, ayrımız gayrımız yok"-
 
Siirt Valisi Ahmet Aydın ise Trabzonluların samimi, yürekli insanlar olduğunu, kalbinde ne varsa dobra dobra söylediğini ifade ederek, "Siirtliler olarak gerçekten biz Trabzonluları çok seviyoruz. Bizim kardeşliğimiz bir adım oldu, bunun devamı da gelecek" dedi.
 
Trabzon Siirt kardeşliğinin herkese örnek olmasını isteyen Aydın, "Biz kardeşiz, ayrımız, gayrımız yok. İnanın birbirimizden hiç farkımız yok. Sulhun kıymetini ilk anda anlayamayanlar olabilir ancak acı çekenler bunu bilir. Güneydoğu insanımız veya şehit yakınlarımız bunu biliyor. İnşallah çözüm süreci başarı ile sonuçlanır" ifadelerini kullandı.
 
Trabzon Valisi Recep Kızılcık da Trabzon'un tarihi bir kent olduğunu anlatarak, "Trabzon Fatih Sultan Mehmet'in fethettiği, Yavuz Sultan Selim'in 23 yıl valilik yaptığı, cihan sultanı Kanuni Sultan Süleyman'ın doğup 15 yaşına kadar yaşadığı, ulu önder Atatürk'ün zaman zaman ziyaret ettiği bir kent. Medeniyetlere beşiklik etmiş olmasından dolayı hoşgörü, misafirperverliği ile bilinen bir kent" diye konuştu.
Daha önce Batman Valiliği yaptığı için Siirt ve Trabzon arasındaki benzerliği bildiğini söyleyen Kızılcık, şu ifadeleri kullandı:
 
"Bu millet bin yıldır hiçbir etnisite, düşünce ayrımı gözetmeden birbirine hoşgörülü ve severek yaşamış, insanlığın imrenerek baktığı medeniyeti doğurmuş ve ne zamanki o birbirine olan hoşgörüsünü kaybetmiş o zaman sıkıntılar ortaya çıkmaya başlamış ve bunun karşılığında bu cennet vatanın güneyi kuzeyi, doğusu batısı aynı acıyı hissetmiş. Adeta bir organizmanın en uzak noktasında hissedilen acının, rahatsızlığın anında beyne iletilmesi gibi rahatsızlık tüm ülkeyi milleti rahatsız etmiş. 76 milyon insan bu ağrıdan, acıdan kurtulmak istiyoruz diye yola koyuldu."
Konuşmalar sonrası Aydın, Kızılcık ve Balta'ya, Kızılcık da Aydın'a çeşitli hediyeler verdi.
Daha sonra Balta, Kızılcık ve Aydın ile Siirt'ten gelenler Valilik önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel