Trabzon'un imajı sanatla düzelecek

Trabzonlu kadın sanatçıların kurduğu ve bugüne kadar Türkiye’de 9 şehirde Dünya’da 5 ülkede örgütlenmeyi başarmış “Femin & Art” Trabzon’da da başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.Kadın sanatçılar Gürcistan’ın Batum şehrindeki sergilerinin ardından Tif

Trabzon'un imajı sanatla düzelecek

Trabzonlu kadın sanatçıların kurduğu ve bugüne kadar Türkiye’de 9 şehirde Dünya’da 5 ülkede örgütlenmeyi başarmış “Femin & Art” Trabzon’da da başarılı işlere imza atmaya devam ediyor.

Kadın sanatçılar Gürcistan’ın Batum şehrindeki sergilerinin ardından Tiflis’te de “Sanat Bizi Birleştirir” sergisini açtı. Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Genel Başkanı Şükran Yargın Üst açılan sergiler ve Trabzon’da yapılacak olan 6. uluslararası “Dünyanın Renkleri Solmasın” resim festivali hakkında Yazı İşleri Müdürümüz Harun Yavruoğlu’na bilgi verdi. 25 ülkeden 100 sanatçının katılacağı festivale Türkiye’de yaşanan olayların festivale olumsuz etkilediği belirten Üst, “Ülkemize karışıklıktan dolayı gelmek istemiyorlar ama biz ülkemizin imajını sanatla düzelteceğiz” dedi.

Sanat Barışçıl Silahtır

Yapılan çalışmaları anlatan Üst şunları söyledi, “O kadar etkinliğimiz üst üste geliyor ki en faal olan derneğiz. Şiddete hayır dedik onun arkasından 19 mayıs, onun arkasından İstanbul festivali, Batum festivali,Tiflis festivali ve son olarak da haftaya bir festivalimiz var .

Bu sene 25 ülkeden 100 kadın sanatçı geliyor. 80’i yabancı ülkelerden geri kalanları ise Türkiye deki çeşitli şubelerimizden geliyor. Sanat olayları dünyayı ayakta tutan en güçlü ve barışçıl silahtır. Keşke bunu herkes göre bilse. Biz bunun çabası içindeyiz dünyayı güzelleştirmek için yola çıktık dedik yola devam ediyoruz. Sanat yoluyla ülkeler arasında köprüler diyaloglar kuruyoruz. Ama her şey maddiyata bakıyor. Gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz iş para gelince neticede bende bir memurum her yere yetemiyorum. Bu konuda destek bekliyorum. Sağ olsunlar bugüne kadar destekler aldım gittiğimiz insanlar, kurumlar, belediyeler özellikle de Trabzon belediyesine teşekkür ediyorum.

 

Festivale 1 Hafta Kaldı

Festivalimizde bir hafta kaldı. Geçen ana sponsorumuz Wolkvagen olmuştu bu senede olacaklarını söylemişlerdi. Ama geçen gün aradılar ülkede yaşanan olaylar sonrasında biraz tereddütleri var bizi beklemeye aldılar.  Bahadır’dan Melehat hanım çok sağ olsun o bizi çok destekliyor.  Wolkvagen’e güzel bir mektup yazarak bunun sanatsal bir duruş olduğunu, uluslar arası bir etkinlik olduğunu burada mutlaka bulunmaları gerektiğini söyledi. Aynı şekilde bende söyledim. Eğer 25 ülkeden kadınlar dünya basınından bu şiddeti gördüğü halde korkmadan ülkemize geliyorsa bu ülkemizin güzel bir imajıdır. O imaja Feminart festivali de damgasını vuracaktır. Böyle bir şeyde Wolkvagen’in ve diğer kurumların yanımızda olması ülkemize katkıdır diye düşünüyorum.

Trabzon Destek Vermeli -  Devamı diğer sayfa’da -

Sokaklarımızın ayakta olduğu bir dönemde kadınlar Feminart’ın güvencesiyle Trabzon’a olan güveniyle Türkiye’ye olan güvenlerini sarsmadan fırçasını eline alıp, çoluk çocuğunu ülkesinde bırakarak geliyorsa bunun her zamankinden daha çok desteklenmesi gerekiyor. Bu Trabzon için çok önemli Trabzon’un buda destek vermesi gerekir.

Japonya’dan Geliyorlar

Bir hafta kaldı afişin gününü basamıyorum sponsorların logosunu bastıracağım diye bekletiyorum. Arkadaşlar biletleri almışlar,  Japonya’dan ayın 28’inde sanatçılar geliyor. Bu insanlara, ülkem karışık olduğu için sponsor bulamıyorum gelmeyin dersem bu ülkenin imajına darbe olmaz mı? Şuanda ülkemize en büyük katkıyı Feminart veriyor. Bu ülkemizin sarsılmış imajını yerine koyabilecek bir etkinliktir. O yüzden valimizden de belediye başkanımızdan da  iş adamlarımızdan da herkesten destek bekliyoruz.

Gelmeyin Demek İstemiyorum

Bir kadın derneği olarak yola çıktık; derneğimizi büyüttük, uluslararası boyuta getirdik. Gittiğimiz yerlerde ciddiyetle karşılanıyoruz. Gelen misafirlerimize hoş görümüzle misafirperverliğimizle karşılamalıyız. Ben onlara gelmeyin ülkem karışık demek istemiyorum. Bunun içinde katkı bekliyorum.

Tiflis Güzel Geçti

Batum Devlet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bölüm başkanı bizim Tiflis şube başkanımız Lela’nın eşidir. Şubemizi de devlet üniversitesi bünyesinde yürütüyorlar. Türkiye’den Feminart üyelerini ve başka sanatçılarımızı yanımıza aldık. Onlarla birlikte Tiflis sanatçılarımız ve üniversitenin öğretim görevlileriyle ortak bir sergi için davet edildik. Gittik çokta güzel geçti. Çok güzel ağırladılar. Orada kültürleri sanatları kaynaştırdık. Bizim ebru gösterisi yapıldı ve çok beğenildi. Her şey çok güzeldi. Yunus Emre Vakfına ve üniversiteye  bizi o kadar güz el ağırladıkları için teşekkür ediyorum.

Yeşillik Harikası ‘Tiflis’  -  Devamı diğer sayfa’da -

Tiflis, tarihi dokusu olan yeşil bir kent, biz orada olduğumuz gün sıcaklık 37 derceydi. Ama inanır mısınız ağaçların arasında dolaştığımız için bunu hissetmedik. Devasa ak ağaçların içinde şehri dolaşıyorsunuz, yeşillikten hiç kopmuyorsunuz. Ihlamur kokuları altında dolaşıyorsunuz. Ağaçların dalları hiç kesilmemiş. Otobüsümüz giderken ağacın dallarına sürterek gidiyor. Binaların pencereleri ağaçla kapanmış, buna rağmen budamamışlar. Bizde olsa pencere kapandı diye hemen budardık. Eski kent korunmuş, yeni kent hiçbir zaman bizim binalarımız gibi değil baktığınız estetiği var.

 

Devasa Kiliseler Mevcut

Batum kadar yeni binaları yok ama eski binaları var.  Bizi Tiflis’in girişinde 5.yy yapılmış eski bir kiliseye getirdiler. Bu devasa kilise çok ilgimizi çekti. Oradan aşağıya batkımızda eski başkenti görünüyor. Bu kadar mı güzel olur. Eski sokakların güzelliğini nasıl restore etmişler, temiz duruşu, oradaki kiliseler katedraller çok güzeldi. Kral o kiliseyi resimleyen ustanın sağ elini kesmiş, bu güzelliği her yerde yapamasın diye. Her şeyiyle çok güzeldi bu kadar temiz bir kent olur. Yerde bir tane bile çöp bulamazısınız.

Türkçe Kelimelerle Karşılandık

Çok güzel, bizim Türkçe kelimelerimizi öğrenmişler. Profesörlerimiz bile bir kelime söyleye bilmek için bir birleriyle yarışıyorlar. Bize olan sıcak duygularını anlatmak için Türkçe selam veriyorlar, Türkçe konuşmaya çalışıyorlar. Çok güzeldi gurur duyuyorum. Türkiye’de başlatmış olduğum bir şeyin bu kadar güzel bir olaylara vesile olmasını zevkle izliyorum. Bir çocuğun gülmesi emeklemesi konuşmasını izler gibi izliyorum. Her seferinde bir birlerini tanımayan grupları tanıştırmak, kaynaştırmak çok güzel bir şey.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler