Trabzon'un En temiz köyü hangisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde başarılı çalışmalar yürütmekte olan Belediye ve Köylere yönelik olarak “Türkiye’nin En Temiz Kenti” ve “Türkiye’nin En Temiz Köyü” yarışmaları başlattı.Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden haber61.n

Trabzon'un En temiz köyü hangisi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye genelinde başarılı çalışmalar yürütmekte olan Belediye ve Köylere yönelik olarak “Türkiye’nin En Temiz Kenti” ve “Türkiye’nin En Temiz Köyü” yarışmaları başlattı.

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden haber61.net’e yapılan açıklamaya göre  “Türkiye’nin En Temiz Köyü Yarışması” kapsamında ilimizde bulunan köyler (köy tüzel kişiliğine sahip), çevrenin korunması ve geliştirilmesi, atık su bertarafı, atıkların düzenli toplanması vb. konularda değerlendirilecekler.

Çevre ve Şehircilik İl müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yarışmaya katılmak için Köy muhtarlarımızın bu kapsamda hazırlayacakları dosyaları Çevre ve Şehircilik İl  müdürlüğüne teslim etmeleri yeterli.

Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde kurulacak komisyon marifetiyle değerlendirmelerini yaptıktan sonra İl Birincisine ait dosyayı Türkiye geneli değerlendirmesi için Bakanlığa iletilecektir.

 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre  “En Temiz Köy Yarışması” için belirlenen tarihler aşağıdaki şekildedir;

- Muhtarların Dosyalarını Teslimi : 27.04.2012

- İl Değerlendirme Tarihi : 02.05.2012

- İl Birincilerinin Ankara’ya gönderilmesi : 10.05.2012

- Türkiye Geneli Değerlendirme : 14.05.2012

“Türkiye’nin En Temiz Kenti Yarışması” İle ilgili olarak ise  belediyelerin yürüttüğü başarılı çalışmalar 3 farklı kategoride değerlendirilecek.

Bu kapsamda kategoriler;

Büyükşehir Belediyeleri (Kategori-1),

Nüfusu 50.000 – 750.000+ (Kategori-2),

Nüfusu 10.000 – 50.000 arasında belediyeler (Kategori-3) olarak belirlendi.

Bu kapsamda İkinci kategoride aşağıda belirtilen şartları sağlayan belediyelere ait dosyalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığına iletilecek.

1. Çevre Denetim Biriminin Bulunması,

2. Atık Su Arıtma Tesisi ve Bertaraf Sisteminin Bulunması,

3. Katı Atıklar İçin Düzenli Depolama Tesisinin Bulunması,

4. Ambalaj Atıkları Yönetim Planı ve Kaynağında Ayrı Toplaması

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler