Trabzon'un en eski pazarı

 Trabzon en eski pazarlarından olan kadınlar pazarı bölgenin taze sebze ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.  Köylerde yetiştikleri sebzeleri sabahları toplayarak Trabzon’un moloz mevkiinde bulunan Trabzon Belediyesinin 1998 yılında restore ettiği kadınla

Trabzon'un en eski pazarı

 

Trabzon en eski pazarlarından olan kadınlar pazarı bölgenin taze sebze ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.  Köylerde yetiştikleri sebzeleri sabahları toplayarak Trabzon’un moloz mevkiinde bulunan Trabzon Belediyesinin 1998 yılında restore ettiği kadınlar pazarında alıcı arıyorlar.

Köylerde kendi elleriyle yetiştikleri yaş sebzeyi bu pazarda sata bilmek için getirmiş oldukları sebzenin ağırlığı kadar Trabzon belediyesine yer işgaliyesi ücreti veriyorlar. En düşük işgaliye ücreti 50 krş en yüksek ücret ise 5 TL olarak ödüyorlar.

Tarihi yapısı itibariyle ilk ne zaman Pazar yeri olduğu bilinmeyen kadınlar pazarı bölgede Cumhuriyet ile yaşıt bir geçmişe sahip. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel