Trabzon'un en büyük sorunu çözülüyor!

Trabzon’un Ortahisar ve Maçka ilçelerine ait 24 adet köye içme suyu temini amacıyla Karakaya Barajı Projesi hayata geçiriliyor. Projenin ihalesi yapılarak 860 bin TL bedel karşılığında Hidromark A.Ş. ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı.Konuyla il

Trabzon'un en büyük sorunu çözülüyor!

Trabzon’un Ortahisar ve Maçka ilçelerine ait 24 adet köye içme suyu temini amacıyla Karakaya Barajı Projesi hayata geçiriliyor. Projenin ihalesi yapılarak 860 bin TL bedel karşılığında Hidromark A.Ş. ile sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldı.

Konuyla ilgili DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Proje ile Trabzon İl Merkezinde 200 m kotunun üzerinde bulunan yerleşim yerleri ile Maçka ilçelerine ait 24 adet köyde yaklaşık 200 bin nüfusa içme suyu sağlanacaktır. İlk inceleme raporuna göre, Çatak Deresi’nin memba kolu olan Yaylabaşı Deresi’nin bin 480 metre dere yatağı kotunda, talvegden 78 metre yüksekliğinde silindirle sıkıştırılmış beton olarak inşa edilecek baraj ile yaklaşık 9 hm3 bir depolama sağlanarak, içme suyuna yılda 15,71 hm3 temin edilmesi planlanmıştır” denildi.

Açıklamada, Trabzon şehir merkezi Ortahisar ilçesi ile Maçka ilçesi ve 24 köyünün 2070 yılına kadar içme suyu talebinin karşılanmasının öngörüldüğü vurgulanıyor. Baraj yapım çalışmalarının 2015 yılı Temmuz ayından sonra başlaması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel