Trabzonun En beğenilen ev kadını

 Trabzon Tonya'nın ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü öncesinde ilçe belediyesi tarafından düzenlenen ve ilçede farklı kesimlerin ‘en beğenilen ev kadını’ sorusu nedeniyle tepkisine neden olan anket bugün akşam saatlerinde sonuçlandı.A

Trabzonun En beğenilen ev kadını

 Trabzon Tonya'nın ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıldönümü öncesinde ilçe belediyesi tarafından düzenlenen ve ilçede farklı kesimlerin ‘en beğenilen ev kadını’ sorusu nedeniyle tepkisine neden olan anket bugün akşam saatlerinde sonuçlandı.

Ankette oylama sonucu ilçenin en beğenilen siyasetçisi, bürokratı, eğitimcisi, esnafı, memuru ve sporcuları belirlenirken, ankette "en beğenilen ev kadını" ise 85 yaşında, ilçeye bağlı Karakısrak Yaylası’nda 50 yıldır tek başına yaşayan ve hayatında hiç evlenmemiş olan Fadime Kalaycı seçildi.

Tonya Belediyesi’nde bugün saat 17.00’da AK Parti ve CHP’li belediye meclis üyeleri ile kaymakamlık temsilcisinden oluşan komisyon tarafından açılan sandıktaki oy sayma işlemi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Sandıktan 284 oy çıkarken, 73 oy iptal edildi.

Sonuçları açıklayan Belediye Başkanı Ahmet Kurt, düzenledikleri anketle ilgili “en beğenilen ev kadını” konusunda çeşitli spekülasyonlar yapıldığını belirterek “Ben bu spekülasyonların doğru olmadığını söylemiştim. Anket sonuçları sonucunda ‘en beğenilen ev kadını’ 76 oyla; Tonya’ya 20 km uzaklıktaki Karakısrak Yaylası’nda 50 yıldır tek başına yaşayan, en son Adnan Menderes’e oy kullanmış olan, senede 1 veya 2 defa çarşıya inerek ihtiyacını karşılayan ve hayatını hiç evlenmemiş olan 85 yaşındaki Fadime Kalaycı seçilmiştir. Belli ki halkımız doğruyu buluyor. Kendine göre takdir edilmesi gerekeni, kendi kriterlerine göre sınıflandırarak bu sonucu ortaya çıkarmıştır. Halkımız en beğenileni fiziki özelliklerine göre seçmemiştir. Yani tamamen öz güvenine göre seçmiştir. 85 yaşındaki bir kadın takdirle, övgüyle karşılanıp halkımız tarafından oyları ile en beğenilen ev hanımı olarak seçilmiştir” dedi.

Ankette en beğenilen sporcu kategorisinde İbrahima Yattara’ya da Tonyalı olmamasına rağmen oy çıkarken, siyasetçilerden de Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Necmettin Erbakan’a da oy çıktığı belirtildi. Öte yandan anket sonuçları şu şekilde oluştu:

“En beğenilen siyasetçi: Ahmet Kurt (Tonya Belediye Başkanı) 121 oy

En beğenilen bürokrat: Akif Takas (Tonya Devlet Hastanesi Başhekimi) 64 oy

En beğenilen eğitimci: Kemalettin Barutçu (Tonya Atatürk Çok Programlı Lise Müdürü) 64 oy

En beğenilen esnaf: Salih Ömer Erdoğan 70 oy

En Beğenilen ev kadını: Fadime Kalaycı 85 oy

En beğenilen çiftçi Ali Esmer 64 oy

En beğenilen memur: Cevat Beşel 67 oy

En beğenilen sporcu: Tayfun Cora (Trabzonspor) 10 oy

En beğenilen din adamı: Ali Koç 65 oy

En beğenilen sanatçı: Zeynep Başkan 79 oy”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel