Trabzon'un dünü, bugünü ve yarını...

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda “Trabzon için gelişim stratejisi" 2014 yılı ilk toplantısı yapıldı.  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün başkanlığını yaptığı toplantıda Trabzon’un dünü, bugünü ve yarınına i

Trabzon'un dünü, bugünü ve yarını...
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda “Trabzon için gelişim stratejisi" 2014 yılı ilk toplantısı yapıldı. 
 
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’ün başkanlığını yaptığı toplantıda Trabzon’un dünü, bugünü ve yarınına ilişkin konular değerlendirildi.
 
Toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Seyfullah Kınalı, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Karadeniz, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzonspor Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu, CHP İl Başkanı Yavuz Karan ve temsilciler katıldı.
Vali Öz ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu’nun açılış konuşmalarının ardından katılımcılar sırayla “Trabzon İçin Gelişim Stratejisi” konusundaki görüşlerini sıraladılar.
Toplantının sonunda Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, bütün katılımcılara teşekkür ederek, yaklaşık 4 saati aşan bir toplantının verimli olduğunu, daha önceki başlıkların yanı sıra yeni başlıklarında gündeme geldiğini dile getirdi.
 
Vali Öz, bu toplantının daha kısa aralıklarla yapılması yönündeki istemlerin değerlendirileceğini, 3-4 ayda bir olmak üzere bir yılda 3 veya 4 kez bir araya gelmeye gayret edeceklerini ifade etti. Öz, toplantı ile alakalı genel bir değerlendirme yapılacağını söyledi.
 
Öz, “Bugün burada valisiyle, belediyesiyle, üniversiteleriyle, Ticaret ve Odası ve bütün sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti il başkanlarımızın iktidar ve muhalefet partileriyle hep beraber bir aradaydık. Trabzonspor’un yanı sıra bütün sivil toplum kuruluşlarımızda katıldı. Aslında Trabzon’un dünü bugünü ve yarınını her yönüyle masaya yatırmış olduk. Devam eden projeler faaliyetler, yaşanan aksaklıklar, geleceğe yönelik projeler neler olabilir, ve stratejik plan ve hedefler doğrultusunda neler yapılıyor, neler yapılması gerekir, il gündeminde neler olmalıdır, bütün bunları değerlendirdik. Ve daha önceki toplantılarda alınan kararları ve temel yaklaşımları ve bize getirilen konuları ne kadar gerçekleştirdik, bu konuları kısaca özetlemiş olduk” dedi.
 
Vali Öz, toplantıda dile getirilen konuları proje faaliyetleri, öneriler, stratejik hedefleri kalemi alacaklarını ifade ederek, “İnşallah bu toplantıyı üç veya 4 ayda bir olmak üzere yılda en az 3 veya 4 kez inşallah hep beraber gerçekleştireceğiz. Katılama belki birkaç kurumu daha ilave ederek neler yapıldığını anında değerlendirmek şeklinde interaktif bir hale getirebiliriz ifadelerini kullandı.
Öz, şunları söyledi:
 
“Yılda 3 veya 4 kez bir araya geldiğimiz zaman milletvekillerimizle ve diğer katılımcılarımızla beraber ilin dünü büyüğü, yarınını tartışırız. Bu toplantıda dile getirilen konuları önce ilgili kurumlara yazıp, yapacağımız toplantıda önce o kurumların ifade edilen konularda nerede olduğumuz özetlersek daha somut bir çalışma olur. Çok değerli ve verimli bir çalışma olduğunu düşünüyorum. 4 saat boyunca sabırla ve herkes samimi bir şekilde düşüncelerini, duygularını, geleceğe yönelik beklentilerini dile getirdi. Ve inşallah tekrar biz bu konuları toplantılarda dile getirdiğimiz zaman burada dile getirilen hususları gerek kurumsal bazda Trabzon ilimizde gerek Ankara’da ve diğer mecralarda takibini yaparsak daha sonuçlar alabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü bu şehrin bütün aktörleri bütün kurumları burdu. Bu önemli bir platformdur. İnşallah biten çalışmaları beraber gerçekleştiririz.”
 
Vali Öz, hazırlanacak toplantı raporlarını bir liste halinde çıkararak paylaşılacağını bir dahaki toplantıya da milletvekillerinin katılmalarını sağlayacak bir ortam ve tarihte yapılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel