Trabzon’un Demiryolu ne oldu ?

Trabzon’da yıllardır söylenen demiryolu projesinde bugüne kadar somut bir adım atılamaması kafaları karıştırdı Haber61 net soruyorTrabzon Erzincan  demiryolu ilgili bu güne kadar 100 ye yakın toplantı,ve panel  yapılırken hatta platform oluşturulurken ned

Trabzon’un Demiryolu ne oldu ?

Trabzon’da yıllardır söylenen demiryolu projesinde bugüne kadar somut bir adım atılamaması kafaları karıştırdı

 Haber61 net soruyor

Trabzon Erzincan  demiryolu ilgili bu güne kadar 100 ye yakın toplantı,ve panel  yapılırken hatta platform oluşturulurken neden somut bir adım atılamadı. 

Trabzon artık proje çöplüğümü oluyor ?

Kamuoyu 3 yıla yakın süre enerjisini harcadığı Trabzon - Erzincan Demiryolunun akıbeti ile ilgili doyurucu bir açıklama bekliyor

NELER OLMUŞTU 

Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım 2010 yılında Çin ziyareti sırasında imzaladığı demiryolu protokolü Trabzon’u heyecanlandırmıştı.  Böylelikle Çin İle Türkiye arası örülecek olan tren yolunun Trabzon’dan geçeceği söylenmesinin ardından Trabzon’da bu konuyla ilgili açıklamalar oldu. Gelişen süreçte toplantılar yapıldı ancak şuana kadar somut bir adım atılamadı.

İlk proje 1985

Trabzon-Erzincan Demiryolu için ilk etüt çalışmasının 1985 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapıldı. Sonrasında İTÜ’nün yapmış olduğu çalışma fizibilite aşamasında kaldı.

2010 TCDD ne demişti

2010 yılı bir dizinin finalinde gündeme gelen Trabzon – Erzincan  Demiryolu ilgili olarak TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman o dönem Tren yolunu ihale edildiğini söyleyerek şöyle açıklama yaptı. “Karadenizliler Demiryolu projeleri konusunda büyük bir istek içerisinde. Dizideki bu sahne bile Trabzonluları mutlu etti. Trabzon  Demiryolu Proje yapımının ihale edildiğini, çalışmaların sürdürüldüğünü.” söyledi

Hat projesi sunuma şöyle sunulmuştu

21 aralık 2011 yılında yapılan bir toplantıda başka bir proje ile karşımıza çıkan tren yolunun o dönemki detayları Haber61’e şöyle yansımıştı.

Trabzon’da elliye yakın topladı yapılmıştı bu toplantıların bir tanesinde proje kamuoyuna şöyle duyurulmuştu; Tren hattı elektrikli çift hattan oluşacak Ayrıca Trabzon-Gümüşhane arası hat uzunluğu 108 km, Gümüşhane-Tirebolu arası hat uzunluğu 85 km, Gümüşhane-Erzincan arası hat uzunluğu ise 139 km olacak.

2012 yılının ilk çeyreği

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eğribel Tüneli ile ilgili yaptığı açıklamada bölgede yapılacak olan demiryolu projesi ile ilgili de bilgi vermiş Bakan Yıldırım açıklamasında, Erzincan-Trabzon demiryolu hattının avan proje ve fizibilite etütlerinin tamamlandığını ve hattın yapım işlerinin bütçe imkanları nispetinde ileriki yıllarda yatırım programına alınacağını söylemesiyle Trabzon’a bu söylem bomba gibi düştü.

HABER 61 NET YETKİLERE SORUYOR

Hani Bizim Demiryolumuz!

3 yıldır gündemden düşmeyen Trabzon-Erzincan Demiryolu projesi ile ilgili bugün gelinen nokta nedir?

 Bundan 3 yıl önce proje olarak gündeme gelen ve 100’e yakın toplantıya konu olan , adına platformlar kurulan Trabzon-Erzincan Demiryolu çalışmaları ne durumda?

Yapılması halinde ulaşım ve birçok alanda Karadeniz’e faydası olacak olan Ahmet Sarı başkanlığında oluşturulan Demiryolu Platformu tarafından yürütülen bu projeden vazmı geçildi?

Eğer vaz geçildiyse nedeni ekonomik mi, siyası mi ?

Trabzon-Erzincan Demiryolu projesi kapsamında Başbakanlığa ve ilgili bakanlıklara bugüne kadar binlerce dosya yüzlere mail gönderildi. Bunca çalışmanın Geri dönüşümü ne oldu?

Çin İle İran arasında gerçekleştirilen İpek Yolu raylarla gelişiyor projesinde Trabzon var mı? Yoksa neden yok? Tarihi ipek yolu Trabzon’da geçmiyor muydu?

İlki 1985 yılında gündeme gelen ve Trabzon'da son 3 yıldır sürekli gündeme gelen demiryolu neden bir türlü söylemden ,icraat aşamasına geçmedi?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel