Trabzon'un bu ilçesinde CHP'ye şok!

Trabzon’da 30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimler sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Örgütü topluca istifa etti.  Aday belirleme sürecinde teşkilatın almış olduğu kararlara engel olamayan bazı partililerin, partinin aleyhine çalışmaları

Trabzon'un bu ilçesinde CHP'ye şok!
Trabzon’da 30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimler sonrası Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Vakfıkebir İlçe Örgütü topluca istifa etti. 
 
Aday belirleme sürecinde teşkilatın almış olduğu kararlara engel olamayan bazı partililerin, partinin aleyhine çalışmaları, seçimde partiye oy vermemeleri ve oy verilmemesi için elinden geleni yapmalarını istifa gerekçesi olarak gösteren CHP Vakfıkebir İlçe Başkanı Mehmet Keskin, “CHP Vakfıkebir’de 50 yıldır aday gösteremiyordu. Bütün engelleme girişimlerine göğüs gererek aday gösterdik. Bunu hem ülkemize, hem de ilçemize karşı olan sorumluluğumuzun gereği bildik. İlçede devrim yaptık.
 
Seçim öncesi büyük bir çalışma yürüttük. Ne yazık ki biz partimizin başarısı için çalışırken, aday belirleme sürecinde bize engel olamayan sözüm ona bazı partililer, partinin aleyhine çalıştılar. Seçimde bize oy vermediler, verilmemesi için elinden geleni yaptılar. Biz yerel seçimlerde yerde olan partimizin bayrağını ayağa kaldırdık. Biz görevimizi yaptık. Biz kazandık. Kaybedenler partiye ihanet edenlerdir. Birlikte mücadele ettiğimiz belediye başkan adayımız Emin Uludüz’e, belediye meclis üyesi aday arkadaşlarımıza, gençlerimize, kadın kolları başkanımıza, yönetim kurulundaki bizimle dik durabilen arkadaşlarımıza ve bize inanan partililerimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.
 
CHP’nin sorunlarının çok olduğuna da dikkat çeken Keskin, mevcut parti üyelerinin üyelikten düşürülerek yenilenmesi gerektiğinin de altını çizdi. Keskin, CHP’nin mahalle birimlerinden genel merkez yönetimlerine kadar yeni bir anlayışa büründürülmesi gerektiğini de savundu. Parti üzerinden yarar sağlayanların yerlerini partiye yarar sağlayabilecek olanlara bırakmaları gerektiğine işaret eden Keskin, devrimci-demokrat insanlara partinin kapılarının açılmalısı ve herkesin bunun için mücadele etmesi gerektiğini söyledi.
 
Keskin açıklamasının sonunda şunları söyledi: “İlçe Yönetim kurulumuzla birlikte topluca istifa ediyoruz. Bu durum, Vakfıkebir’de olması gerekendir. Bundan sonra olağanüstü kongre süreci işleyecek. Partililer oturup bu süreci iyi değerlendirsinler. Ben her koşulda partime hizmete hazırım. Ama partisine oy vermeyen, verilmemesi için çalışanlarla olmam, olamam. Karar partililerindir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler