Trabzon'un Botanik Parkı Nasıl Olacak?

Trabzon Belediyesi tarafından Çamoba’da 103 dönümlük alan üzerinde yapılacak Botanik Parkı avan projesi hakkında Trabzon Belediye Meclis üyelerine bilgi sunumu yapıldı.Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da katıldığı toplantıda, proj

Trabzon'un Botanik Parkı Nasıl Olacak?

Trabzon Belediyesi tarafından Çamoba’da 103 dönümlük alan üzerinde yapılacak Botanik Parkı avan projesi hakkında Trabzon Belediye Meclis üyelerine bilgi sunumu yapıldı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da katıldığı toplantıda, projenin danışman hocalarından biri olan KTÜ Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Anabilim Dalı üyelerinden Doç. Dr. Cenap Sancar, avan proje hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Sancar, Çamoba’da yapılacak parkın botanik parkı olacağını ve dolayısıyla kent parkı şeklinde algılanmaması gerektiğini kaydederek, “Burası 1. derece doğal SİT alanı. Burada bir tek ağacı bile kesemiyorsunuz. Dolasıyla yapılabilecekler sınırlı. Çamoba’da yapılacak botanik parkının Tabakhane ve Zağnos vadilerinin korunması açısında da çok önemli. Burası kentin mikro kliması açısından da özellik arz ediyor. Botanik parkının Trabzon’un turizmine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Sancar, hazırlanan avan proje içerisinde suni gölet, çocuk eğitim alanları, çim amfi, su bahçesi, farklı ağaç gruplarına ait bahçeler, seyir alanları, doğal şelaleler, sanatsal etkinlik alanları, tematik bahçeler, sera ve su bahçesi gibi alanlar yer aldığını söyledi.
Başkan Gümrükçüoğlu projenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve katkı sunanlara teşekkür etti. Gümrükçüoğlu, Trabzon’a dünya güzeli bir botanik parkı kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Süreç içerisinde bundan sonra da meclis üyelerimizin katkılarını bekliyoruz. Hazırlanan avan projeyi yapılacak bilgilendirme toplantıları ile sivil toplum kuruluşlarımıza ve ilgili diğer kurumlara arz edeceğiz. Çamoba’daki 103 dönümlük alan şehir ve bölge iççin bir servet adeta. Bu nedenle doğallığını mümkün olduğu kadar bozmamaya çalışmak ve Botanik park ana amacını da muhafaza etmek gerekiyor. Bu haliyle tahmini 15 milyon TL civarında bir rakama mal olacak bir proje olarak görünmektedir” diye konuştu.

Toplantı meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel