Trabzon'un belası 2 Ç (!)

Trabzon’un Turizm merkezi olmasının önündeki en büyük engel  2 Ç.Çimento fabrikası ve Çömlekçi.Trabzon’un görüntüsünü bozan Çömlekçi ve  Çimento fabrikasının bir an önce bulunduğu yerden kaldırılması isteniyorTrabzon gibi marka değeri kendisini aşıp dünya

Trabzon'un belası 2 Ç (!)

Trabzon’un Turizm merkezi olmasının önündeki en büyük engel  2 Ç.

Çimento fabrikası ve Çömlekçi.

Trabzon’un görüntüsünü bozan Çömlekçi ve  Çimento fabrikasının bir an önce bulunduğu yerden kaldırılması isteniyor

Trabzon gibi marka değeri kendisini aşıp dünya kenti olmasını sağlayan şehrin göbeğinde Çimento Fabrikası artık rahatsızlık veriyor.

Trabzonlu vatandaşlar, artık kent merkezinde hilkat garibesi gibi duran çimento bacası görmek istemiyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı satarken, şartnameye on yıllık taşınma süresi koyduğu Trabzon Çimento Fabrikası’nın kent içinden kalkmasına kısa bir süre kalmışken Çömlekçi kentsel dönüşüm projesi ise kısa süre içinde start alacak.

Yetkililer Turizm kenti olmaya aday Trabzon’da ne kadar modernize olursa olsun, çevre kirliliği için ne kadar önlem alınırsa alınsın bu tip fabrikaların şehir dışına uygun bir yere taşınmasının şart olduğunu söylüyor.

450.20120307121151.jpg

MECLİS DOĞRU KARAR VERDİ
Çimento fabrikası sahipleri bir süre önce Hükümet ve Trabzon Belediyesi nezdinde yaptığı girişimlerde fabrikayı taşımamak için yeni düzenlemeler talep ederken Trabzon Belediye Meclisi de kritik bir karar alarak bu girişimi önledi.

Çimento Fabrikası yönetiminin bu talebi Trabzon Belediye Meclisi tarafından kabul edilmiş olsaydı fabrikanın bulunduğu alanı sanayi arazisi olarak tescil edilecek ve çimento fabrikası kent merkezinde hilgat garibesi gibi yerinde kalacaktı.

ÇÖMLEKÇİ TURİZME ENGEL
Geleceğini turizme bağlayan Trabzon’un bir başka sorunu ise Çömlekçi mahallesindeki çirkin yapılaşma.

Özellikle hava yolu ile Trabzon’a gelen yerli ve yabancı turistlerin havadan gördüğü kent merkezine gelirken ise yakından gördüğü çirkinlik artık Trabzon’a zarar vermeye başladı.

Trabzon Belediyesi ve TOKİ tarafından kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Çömlekçi mahallesindeki çalışmanın da bir an önce hızlandırılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler