Trabzon'un bayanları girişimci olur

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası işbirliği çerçevesince düzenlenen ‘Girişimci Olmak İstiyorum’ konulu seminer TTSO’da düzenlendi.Seminerin açılışında konuşan TTSO Kadın Girişimcile

Trabzon'un bayanları girişimci olur

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası işbirliği çerçevesince düzenlenen ‘Girişimci Olmak İstiyorum’ konulu seminer TTSO’da düzenlendi.

Seminerin açılışında konuşan TTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Gürkök, girişimciliğin bir ülkenin en önemli sermayesi ve zenginliği olduğunu söyledi. Kadınların da giderek artan oranda girişimci olarak iş dünyasına girdiklerine dikkat çeken Gürkök, “Kadın girişimcilik konusunda önemli unsurlardan birisidir. Elbette ki kadının aile hayatındaki sorumlulukları çok kıymetli ve vazgeçilmez hususlardan birisidir. Fakat bunun yanında kadının daha da önemsemesi gereken iş hayatında ve sosyal hayatta kesinlikle varlığını göstermesi ve istihdam alanlarının oluşumuna katkı sağlamasıdır” dedi.

Frankfurt School of Finance Management Bankakademie Uzmanı Belgin Güzaltan ise girişimcinin riskten kaçan değil, riski yöneten kişi olduğunu belirterek “Girişimci bağımsız çalışmak, işinin patronu olmak, çalıştığı işin kurallarını özgürce koyabilmek, daha fazla kazanmak, toplumsal statü elde etmek, finansal özgürlük sağlamak gibi avantajlara sahiptir. İyi bir girişimci ise sağduyuludur, azimlidir, vizyon sahibidir, risk alır, iyimserdir, bilgi ve beceri sahibidir, disiplinlidir, kendine güveni vardır ve sorumluluk taşır. Ancak buradaki risk kavramına dikkat etmek lazımdır. Girişimci riskten kaçan değil riski yönetebilen kişidir” diye konuştu.

Girişimcilerin bir iş kurmadan önce kendilerini tanımalarının önemine değinen Güzaltan, girişimci adaylarına şu tavsiyelerde bulundu:

“Girişimci adayı ilk olarak kendini tanımalı, güçlü ve zayıf yönlerini belirlemelidir. Bunun devamında iş fikrine karar vermeli ve bunu pratiğe dökmek için adım atmalıdır. İş fikrinin ise tamamen orijinal veya yeni bir fikir olması gerekmiyor fakat yapılacak işin rakiplerde bulunmayan bir özelliğinin olması çok önemlidir. Mutlaka sevdiğiniz ve yapmaktan zevk alabileceğiniz iş fikirlerini değerlendirin. Ayrıca tek bir fikre bağlı kalmayın. Bir kağıda yazdığınız iş fikirlerini tek tek etüt edin ve geçersiz fikirleri mutlaka eleyin. Yapılabilir fikirler için de planlama yapın ve size en doğru gelen fikir üzerinde bir karar verin.”

Seminerin sonunda katılımcılara sertifika verilirken, özellikle kadınların seminere yoğun ilgi gösterdikleri gözlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel