Trabzon'un başı icrayla belada!

Trabzon’da ekonomik sıkıntılar nedeniyle borçlarını ödeyemeyen insanların sayısı her geçen gün artarken, icra mahkemelerinde açılan dava sayısı da artış yaşanıyor.Trabzon’da bulunan 3 icra mahkemesinin 2006 yılından 2012 yılına kadar olan dosya sayısında

Trabzon'un başı icrayla belada!

Trabzon’da ekonomik sıkıntılar nedeniyle borçlarını ödeyemeyen insanların sayısı her geçen gün artarken, icra mahkemelerinde açılan dava sayısı da artış yaşanıyor.

Trabzon’da bulunan 3 icra mahkemesinin 2006 yılından 2012 yılına kadar olan dosya sayısında yüzde 300 artış yaşandı. Bu artış devam ederken mahalle muhtarları bu vahim tablonun canlı şahitleri oluyor. Postacıların her gün getirdikleri icra ihbarnameleri muhtarlık masaları üstünde yığılmaya devam ediyor. Dinlediğimiz Trabzon’un merkezdeki muhtarları artışların hızla devem ettiğini belirttiler.   


VERİRKEN ÜZÜLÜYORUZ


Vatandaşın sıkıntısına canlı şahit olmanın ne kadar zor olduğunu belirten Çarşı Mahallesi Muhtarı Sami Sancak: “Son 6 ay içerisinde icra kâğıtlarında yüzde yüz artış olmuştur, mahallemize kayıtlı 6300 iş yeri olduğu için genellikle iş adreslerine gelmektedir.” diye konuştu.


KREDİ KARTLARI BAŞA BELA


Çoğunluğun kredi kartı borcu olduğunu ve sahiplerine verirken çok üzüldüklerini belirten Gazi Paşa Mahallesi Muhtarı Mustafa Naci Turan ise, “ İcra kâğıtlarındaki artış özellikle bankalardan çekilen kredi ve kullanılıp da ödenilmeyen kredi kartlarıyla alakalı. Son zamanlarda gözle görülür bir artış var.” dedi. İcra kağıtlarıyla sürekli muhattap olan diğer bir muhtarda İskender Paşa Mahallesi Muhtarı Vekili Hüseyin Akyüz. Akyüz,”“ Bakın icra kâğıtları burada önceki zamanlara göre epey bir artış var. Bu icra kâğıtlarının yanı sıra trafik cezalarında da artış görünüyor.” diye belirtirken Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Osman Akpınar ise, “ Genellikle mahkeme kâğıtları bize geliyor. Bu aralar icra kâğıtları çoğunlukla geliyor.” dedi.   


YÜZDE 300 ARTIŞ VAR


Trabzon Adliyesi’nde faaliyet gösteren 3 ayrı icra mahkemesinde gelen dosya sayısı her geçen yıl katlanarak artış gösteriyor. 2006 yılından 2012 yılları arasındaki dosya sayısında yüzde 300 artış olduğu belirlendi. Buna göre 2006 yılında 3 ayrı icra mahkemesin takip ettiği dosya sayısı toplam 18 bin 780 iken bu sayı  her yıl artış göstererek 2007 yılında 26 bin 276, 2008 yılında 37 bin 337, 2009 yılında 45 bin 039, 2010 yılında 49 bin 237, 2011 yılında 42 bin 849 ve 2012 yılında 48 bin 035 oldu. İcra mahkemeleri tarafından haklarında dava acılan vatandaşları çoğunun kredi kartları ve telefon faturalarını ödeyemediklerinden takibe alındıkları öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler