Trabzon'un ağabeye ihtiyacı var

Sağlık İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Osman Çavuş Haber 61 TV’nin konuğu oldu.Başkan çavuş yaptığı açıklamada işverenlerin sendikaları istemediklerini belirterek “İşverenler sendikayı çok istemezler. Sendikalar birçok sebeple işverenin karşısına dikile

Trabzon'un ağabeye ihtiyacı var

Sağlık İş Sendikası Trabzon Şube Başkanı Osman Çavuş Haber 61 TV’nin konuğu oldu.

Başkan çavuş yaptığı açıklamada işverenlerin sendikaları istemediklerini belirterek “İşverenler sendikayı çok istemezler. Sendikalar birçok sebeple işverenin karşısına dikilecektir. İşverenin sendikaya üye olması kanuni haktır. İşçi sendikaya üye olduğundan dolayı işten çıkarılıyorsa işverene büyük cezalar uygulanır” dedi.

Sağlık iş Sendikası Osman Çavuş açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

HASTANELERİN ÇALIŞMA SİSİTEMİNİ BİLİYORUZ

Biz bu sektörün içindeyiz Türkiye’deki bütün hastanelerin çalışma sistemini biliyoruz. Hastanelerde temizlik işleri için ihaleye çıkılırken alınan işçiler hasta hizmetlerinde istihdam ediliyor. Bu durumda çalışanlar mağdur oluyor. Bu durumun neden böyle olduğunu anlamış değilim. Hukuki açıdan da bir yaptırımı yok. Her hekimin yanında çalışan sekreter taşeron işçi. İşin tanımını yaparken neden yapmıyorlar.  Devlet çalıştırdığı insanı mağdur etmemelidir. Ameliyathane ve bazı bölgelerde çalışan insanlara risk parası veriliyor. Ancak aynı oda içinde çalışan temizlik işçisi asgari ücrete tabi. Ona veriyorsunuz, diğerine neden vermiyordunuz.

TRABZON’DA ANKET YAPTIM

Trabzon’da 1200 kişi üzerinde anket yaptım. Şu günler ihalelerin el değiştirdiği günler. İşçilerin canı çıkıyor. Acaba ihale değiştirilirken işsiz kalır mıyım korkusu inşaları sarıyor. Bunu gidermekte taşeron olayını kaldırmak gerekiyor.

HİZMET SATIN ALIM YOLU AK PARTİ DÖNEMİNDE BAŞLAMADI

Hizmet satın alım yolu Ak Parti döneminde başlamadı. Hizmet satın alım yolu ile istihdam 1984’te başladı. Bu dönemde arttı. Bunu söyleyebiliriz. Çalışma Bakanlığı’nın masasında dosyalar var. Çalışma yapılması bekleniyor. İnsanlar tazminatlarını alamıyor. Bu durum verimi düşürüyor dedik. Ama tam tersi oluyor. Neden Oluyor.  Çünkü insanlarda iş akdinin sonlandırılması korkusu oluyor. Bunların giderilmesi gerekiyor.

HER İNSANIN SİYASETLE BAĞI VARDIR

Her insanın uzaktan veya yakından siyasetle bağlantısı vardır.  Ben 3 dönem Ak partide ilçe başkanlığı yapmış. Siyasetin içimize işlediği bir kişiyim. Bıraktım pişman değilim rahatsız değilim. Yurt dışından gelenlere sorun Türkiye’nin çok yer kat ettiği, şantiyeye döndüğünü söylüyorlar. İktidar bunu yapmasaydı. Bu kadar süre iktidarda kalamazdı. Bunları yapmasaydı oylarını bu kadar artıramazdı. Hastanelere gidemeyen hastalar oluyor. Bakıyorsunuz evde bakım hizmeti geliyor. Hastanızın bakımını yapıyor. Bun inandığım için burada oldum.

TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA

CHP Trabzon il başkanı Yavuz Karan’ın talihsiz bir konuşma yaptığını, heyecana gelmiş diyorum. Başbakan’ın istifa değil, İntihar etmesi lazım dedi. İnsanların ölümünden sevinen bir insan olabilir mi? ayakları üzerinde duramayan ülke bağımsız değildir. Bu ülke batarsa birlikte sıkıntı çekeceğiz.

ERDOĞAN BAYRAKTAR HATA YAPMIŞTIR

Bakan Erdoğan Bayraktar hata yapmıştır. Ancak insanız hata yapabilirsin. Erdoğan beyi yakından tanıyan bir insanım. Erdoğan Bayraktar hep vermek isteyen bir insan. İnsanlar birbirini seviyor. Böyle demekle Erdoğan Bayraktar insanların gözünde mi düşecek. Ben bana düşen sorumluluğu yaptım. Başkası da yapsın.

TRABZON’UN ABİYE HİTİYACI VAR MI?

Bu şehir bugüne kadar hiç bakansız kalmadı. Biraz moraller bozuk. Bu işi ayağa kaldıracak bir ekip lazım. Mesela Orhan Bey var. Ama tek başına yapamaz. Orhan beyin işi zor ama biz ona güveniyoruz. Abilik tarzında bir motor görevi görecek, kitleleri arkasından sürükleyecek biri lazım. Bu iş için halen Milletvekilliği yapan, Trabzon’da abilik unvanını halktan almış Faruk Beyin Trabzon’u geleceğe taşımak için önderlik yapacağını düşünüyorum. Ekibi var imkanı var. Trabzon’da insanlar kendisini seviyor. Bu görev için Faruk Beyin inisiyatif alacağını düşünüyorum.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel