Trabzon'u keşfe çıktılar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü 8 ilde film komisyonları kuruluyor. Film Komisyonlarının kurulacağı 8 il arasında Trabzon da bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TTSO Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Albayrak, Kül

Trabzon'u keşfe çıktılar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü 8 ilde film komisyonları kuruluyor. Film Komisyonlarının kurulacağı 8 il arasında Trabzon da bulunuyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan TTSO Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteklediği filmlere plato görevi görecek sekiz il arasında Trabzon’un da bulunduğunu söyledi. Trabzon’un doğa, tarih ve kültürü ile ulusal ve uluslararası film endüstrisi için keşfedilmemiş yeni bir alan olduğunu kaydeden Albayrak, Film Komisyonları’nın kurulacağı iller arasında Trabzon’un yanı sıra Bursa, Mardin, Hatay, Antalya, Nevşehir, Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın da bulunduğunu belirtti.

Öte yandan ülkenin doğal film platosu olarak var olan zengin altyapısının cazip hale getirilmesi için kurulması planlanan Film Komisyonları ile Türkiye'ye gelecek çekim ekiplerine ve yapımcı firmalara yerinde hizmet sağlanması amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel