Trabzon'u Kardeş il seçtiler

SİİRT İl Genel Meclisi, Trabzon’u kardeş il ilan etti. İl Genel Meclisinin son toplantısında alınan meclis kararı Trabzon İl Genel Meclisi’ne ulaştı.Siirt İl Genel Meclisi’nin 14 AK Parti’li üyelerinin oy birliği ile Trabzon’un kardeş kent ilan edilmesind

Trabzon'u Kardeş il seçtiler

SİİRT İl Genel Meclisi, Trabzon’u kardeş il ilan etti. İl Genel Meclisinin son toplantısında alınan meclis kararı Trabzon İl Genel Meclisi’ne ulaştı.

Siirt İl Genel Meclisi’nin 14 AK Parti’li üyelerinin oy birliği ile Trabzon’un kardeş kent ilan edilmesinden sonra Siirt İl Genel Meclisi Başkanı Fırat Soysal, Trabzon ile kardeş kent olmalarının kendileri için çok büyük anlamı olduğunu belirtti. Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Siirt İl Genel Meclisi’nin konu ile ilgili meclis kararının kendilerine ulaştığını ve Mart ayı toplantısında Trabzon İl Genel Meclisi olarak Siirt’i kardeş kent ilan edeceklerini belirtti. Revi bu konudaki kararın bütün meclis üyelerinin önergesi ile almak istediklerini de sözlerine ekledi. Siirt İl Genel Meclisi’nin Trabzon’u kardeş kent ilan eden meclis kararı metninde, “Trabzon ile Siirt’in kardeş kent olması ülkenin bütünlüğü ve birliği ile barış ve huzur sürecine katkı sağlayacaktır” ifadelerine yer verildi.

Siirt İl Genel Meclisi Başkanı Fırat Soysal, Karadeniz Bölgesi ile Doğu Anadolu Bölgesi arasında her türlü kültürel ve ekonomik sportif ilişkilerin sağlanmasında iki bölge halkının birbirlerini tanımasında zarar değil yarar olduğunu ifade etti. Trabzon İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi de bu tür dayanışmaların ülkenin bölünmez bütünlüğüne ciddi katkıları olacağını belirtti. Önümüzdeki günlerde Siirt İl Genel Meclisi’nden bir heyetin de Trabzon’a ziyaret yapması planlanıyor. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel