Trabzon'u Dünya'ya açacak proje!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Arsin Yeşilyalı'daki OSB önünde kurulması planlanan "Yatırım Adası ve Endüstri Projesi", Doğu Karadeniz'i Kafkasya ve Orta Doğu'ya bağlayacak.Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamad

Trabzon'u Dünya'ya açacak proje!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Arsin Yeşilyalı'daki OSB önünde kurulması planlanan "Yatırım Adası ve Endüstri Projesi", Doğu Karadeniz'i Kafkasya ve Orta Doğu'ya bağlayacak.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ve talimatı ile Arsin Yeşilyalı'daki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) önünde deniz dolgusu yapılacak alana Yatırım Adası ve Endüstri Projesi yapmak istediklerini belirtti.

Projenin Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Trabzon Ticaret Borsası (TTB), Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA), Doğu Karadeniz İhracatcılar Birliğince (DKİB) mevzuata uygun yapılacak altyapı çalışmalarından sonra gerçekleştirilecek bir proje olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, "Yatırım adası ile bütün bölgeye, Kafkasya'ya,İran-Afganistan hattına, GAP bölgesi vasıtasıyla Irak-Suriye hattına da ticari alışverişlerin yapılabileceği veya sanayi ürünlerinin geliştirilebileceği ortak kullanım alanı sağlanmış olacak" ifadesini kullandı.

Trabzon'un dinamikleri, sanayicileri, ticaretcileri tarafından yapılması gereken yatırım adasına Başbakan Erdoğan'ın destek verdiğini vurgulayan

Gümrükçüoğlu, yatırımcılara açılacak adanın Trabzon ve bölgeye de büyük katkısı olacağını dile getirdi.

Gümrükçüoğlu, bu proje dışında Trabzon'da Ganita ile Beşirli arasında Karadeniz Sahil Yolu'nun deniz tarafında bir dolgu alanı oluşturulması projeleri de olduğunu söyledi.

Karadeniz Sahil Yolu'nun çok güzel bir yatırım olduğunu, Doğu Karadeniz'den Ankara ve İstanbul gibi kentlere ulaşımda büyük kolaylık sağladığını belirten Gümrükçüoğlu, "Bu yol istesek de istemesek de kıyı şeridimizdeki vatandaşın denizle irtibatında biraz bariyer oluşturdu. Trabzon'da bu durumu aşabilmek için Ganita'daki Tünel ile Beşirli ve Akyazı Belde Belediyesi hudutlarına yaklaşan yere kadar alanı kapsamak üzere bir yılı aşkın süredir tüm paydaşlarımızla önemli bir proje çalışması gerçekleştirdik. Bu, halkı denizle buluşturabilmenin projesidir. Bu dolgu projesinde tek başına alan kazanmak gibi bir amacımız yok" dedi.

Gümrükçüoğlu, bu proje ile de deniz kenarında halkın kullanımına açık bir alan oluşturmak istediklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Girinti çıkıntılarıyla oluşacak fyortlarıyla çok estetik bir proje olarak vatandaşın gidip mesela oltasıyla balık tutma gibi hobisini istediği zamanlarda gerçekleştirebileceği veya eşiyle çocuklarıyla gezinti alanlarından yararlanabileceği kafeterya ve sportif aktiviteler yönündende donatıları olabilen yaşam alanı, Trabzon, bölge halkının misafirlerimizin denizle buluşturulacağı projeydi. Asıl sevda, asıl amaç buydu. Bu konuda hazırlanan proje ilgili kamu kurum ve kuuluşlarının da görüşleri alınarak devam ettirildi ve Çevre Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın da tecrübesiyle ortaya koyduğu bazı çizgileri de onun ilave etmesiyle kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerine açılmak üzere bakanlığımıza arz edildi."

Gümrükçüoğlu, sahildeki dolgu projesinin amacının daha yaşanabilir bir Trabzon ve halkın denizle daha içli dışlı buluşabildiği bir sahil bulvarı oluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler