Trabzon'u araplara anlatıyor

Trabzon Valisi A. Celil Öz, TRT’nin Arapça yayın yapan televizyonunda canlı yayına katılarak Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesinin tanıtımına yönelik kültür ve doğa turizmi potansiyeli ve Arap turizmi ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.Yaklaşık bir buçuk

Trabzon'u araplara anlatıyor

Trabzon Valisi A. Celil Öz, TRT’nin Arapça yayın yapan televizyonunda canlı yayına katılarak Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesinin tanıtımına yönelik kültür ve doğa turizmi potansiyeli ve Arap turizmi ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

Yaklaşık bir buçuk saat süren canlı yayın, bölgein kültürel ve doğal değerleri ile özellikle Arap turistlerin yoğun olduğu turizm hareketliliğinin görüntü ve görselleri ile desteklendi.

Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesinin tanıtımı, kültür, doğa ve Arap turizmiyle ilgili gelişmeleri değerlendiren Vali Öz, “Trabzon 4 bin yıllık tarihi ile o tarihin medeniyet izlerinin canlılığını taşıyarak bugünlere gelmiş ve bunları insanlara cömertçe sunan bir şehirdir. Bunun yanında son yıllarda alternatif turizm olarak inanç turizmi, yayla turizm ve doğa turizmi alanlarında önemli potansiyeli olan bir şehir. Bozulmamış yaylarıyla insanların doğayı yaşayabilmeleri, her renk Trabzon ve her mevsim Trabzon’u yaşabildikleri güzel bir şehir. Son yıllarda bu kapsamda hem iç hem de dış turizmde önemli mesafeler kaydetmektedir. Ziyaretçilerimiz her geçen gün artış gösteriyor.  

Bunda çeşitli etkenler söz konusu. Tabi ki Trabzon güzelliğinin tanıtılmasının etkisi büyük orandadır. Bizler yurtiçinde düzenlenen fuarlarda hem de uluslar arası fuarlarda yoğun bir tanıtım kampanyası uyguluyoruz. Hiç kuşkusuz ki en güzel tanıtım gelen ziyaretçilerin memnuniyetini aktarmasıdır. Bu tanıtımlarla birlikte ilimize gelen ziyaretçiler ülkelerine döndüklerinde yeni ziyaretçileri de buraya davet ederek Doğu Karadeniz Bölgesinin bir destinasyon haline gelmesinde önemli rol oynamıştır. 2013 yılında ilimizi 2 milyon 700 bin kişi ziyaret etti. Bunların 750 bini yabancı misafirlerimizden oluşmaktadır. Dolayısıyla bölgemizin zenginliklerini bütün dünyaya açarak ziyaretçi sayısını arttırmak istiyoruz” dedi.

Katıldığı programa ilişkin olarak da değerlendirmelerde bulunan Vali Öz, “TRT Arapça Televizyonu Arap dünyasında yoğun izlenme potansiyeline sahip bir kanal. Bundan sonraki süreçte bu kanalımızın özellikle bölgede, belgesel ve tanıtımlar ile birlikte çekimler yapması konusunda görüşmelerde bulunduk. Bizim için verimli bir çalışma programı oldu. Yapmış olduğumuz bu çalışmanın önümüzdeki süreç içerisinde bölgemizin gelişmesi ve tanıtımı açısından ciddi katkıları olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel