Trabzon'u, altyapısından dolayı seçtik

Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Almanya'ya taşınması amacıyla Trabzon'a gelen Alman askerleri, kentte kendilerini evlerinde gibi hissediyor.Alman askeri birliğin komutanı Alb

Trabzon'u, altyapısından dolayı seçtik

Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin Almanya'ya taşınması amacıyla Trabzon'a gelen Alman askerleri, kentte kendilerini evlerinde gibi hissediyor.

Alman askeri birliğin komutanı Albay Michael Sinn, yaklaşık bir aydır bulundukları Trabzon'da, bugüne kadar bir kendilerine karşı kötü bir davranış sergilenmediğini vurgulayarak, "Askerlerim ve sivil çalışanlarım Trabzon halkı tarafından çok candan karşılandı. Trabzonlular arkadaş canlısı insanlar" dedi.

Trabzon halkının cömertlikten daha fazlasına sahip olduğunu belirten Sinn,"Mesela bir manavın önünden geçiyoruz, gözümüz meyvelere takılıyor. Esnaf hemen ikram ediyor, 'para vermek zorunda değilsiniz' diyor" ifadesini kullandı. Alman askerlerinin kendilerini halkla bütünleşmiş hissettiklerini anlatan Sinn, "Askerlerimiz otelden çıkıyor, Atatürk Meydanı'na gidiyor, çay içiyor. Burada kendilerini evlerinde hissetmeleri için her türlü ortama sahipler. İstediğimiz her şey var, döner yiyoruz, çay içiyoruz, mümkün olan her şeyi yapabiliyoruz" diye konuştu.

Türklerin yabancıları kabullenme anlamında hiçbir sorunları olmadığını dile getiren Sinn, "Bunu misafirperverlikleriyle bizlere gösteriyorlar" dedi.Sinn, Trabzon'daki resmi makamlarla uyum içinde çalıştıklarını ifade ederek,"Türk resmi makamlarına buradaki işlerimizi kolaylaştırdıkları ve bize destek oldukları için çok teşekkür ediyoruz. Onlarla uyum içinde çalışıyoruz ve bundan dolayı onlara müteşekkiriz" diye konuştu.

Trabzon'daki liman ve havaalanı yetkililerinden çok iyi destek gördüklerini kaydeden Sinn, "Biz yaptığımız sözleşmede ne istemişsek burada fazlasıyla gördük. Mevcut altyapı, sözleşmemizdeki gibi, hatta daha da iyileştirildi. Çalışma koşulları bakımından hiçbir zorluk yaşamadık" dedi.Sinn, anlaşmaya göre güvenliklerinden Türk polisinin sorumlu olduğunu ve Türk polisi ile uyum içinde çalıştıklarını da söyledi.

Polis müdürleri ve yardımcılarının kendisiyle sürekli bağlantıda olduklarını belirten Sinn, "Hem polislerle hem de gümrük yetkilileriyle şimdiye kadar hiç bir zorluk çekmeden çalıştık. Birbirimize karşılıklı her şeyi açıklıyoruz, farklı konularda görüş alışverişi yapıyoruz" diye konuştu.

TRABZON'U ALTYAPISINDAN DOLAYI SEÇTİK

Michael Sinn, Afganistan'daki askeri malzemeleri taşımak için taşımacılık bakımından en verimli limanı aradıklarını ifade ederek, "Ya Batum Limanı'nı ya da Trabzon Limanı'nı seçecektik. Biz Trabzon Limanı'nı seçmeye karar verdik, çünkü Trabzon altyapı bakımından en iyi şartlara sahip" ifadelerini kullandı.

Trabzon'un taşıma maliyetlerindeki uygunluk, ekonomik olması ve altyapısından dolayı tercih edildiğini belirten Sinn, "Trabzon taşımacılık teknikleri bakımından da ideal bir şehir. Biz burada sadece askeri materyallerin yüklemesini yapmıyoruz, ayrıca önemli bir lojistik süreci de yönetiyoruz" dedi.

ALMAN ASKERLERİNİN TRABZONSPOR İLGİSİ

Albay Sinn, Alman askerleri arasında futbol tutkunu olanların düzenli şekilde Trabzonspor maçlarına gittiğini belirterek, "Askerlerimin Trabzonspor formaları, atkıları var. Hatta Trabzonspor taraftarlarının nesi varsa aynısı onlarda da var" diye konuştu.

Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki coşkudan çok etkilendiklerini vurgulayan Sinn, şunları söyledi: "Almanya'da da coşkulu taraftarlar var ama burada çok farklı bir futbol ateşi mevcut. Almanya'da bir takım iyi oynamadığı zaman taraftarlar çok sakin maç seyrediyor. Burada takımın oyunu iyi de olsa, kötü de olsa stattaki destek hep devam ediyor. Bu coşku, yaşanmadan anlaşılacak bir şey değil."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel