Trabzonspor'a tepkiler sürüyor

 Trabzon Valiliği önünde bir grup köylü Hidro Elektrik Santrallerini protesto etti.Çaykara’nın Uzungöl Beldesinden Trabzon Valiliği önüne gelerek basın açıklaması düzenleyen köylüler Trabzonspor yaptırmış olduğu HES’lere tepki gösterdi.Köylüler adına açık

Trabzonspor'a tepkiler sürüyor

 

Trabzon Valiliği önünde bir grup köylü Hidro Elektrik Santrallerini protesto etti.

Çaykara’nın Uzungöl Beldesinden Trabzon Valiliği önüne gelerek basın açıklaması düzenleyen köylüler Trabzonspor yaptırmış olduğu HES’lere tepki gösterdi.

Köylüler adına açıklama yapan İhsan Özkan “Bizleri daha da yaralayan ise Vahşi kapitalist baronların Karadeniz’in derelerine saldırısına Trabzonspor’u da meşrulaştırma aracı olarak kullanmasıdır” dedi.

1.20130315135226.jpg

Özkan, “Trabzonspor Bordo Mavi Elektrik Üretim Şirketi’nin Uzungöl’de kurmayı düşündüğü HES projesi, sporun doğasına ruhuna, aykırı olan HES projesinin renklerine gönül verdiğimiz takımla yan yana anılması güvenimizi zedelemiştir.”şeklinde konuştu


Ülke genelin de 20’nin üzerinde HES inşaatı ile Uzun gölümüzün de muhteşem doğası katledilirken, yöre halkının kutsallaştırdığı Trabzonspor’un ağzına da bir parmak bal çalarak kendi vurgunlarını örtbas etmeye çalışanların bu taktiği aşikar olduğunun altını çizen Özkan,” Trabzonspor’un doğayı katledilmesine alet-hatta kalkan edilmesi bizlerin asla kabul edebileceği bir durum değildir. Bizler HES’ten aldığı parayla milyonlarca euroluk futbolcu transfer eden Trabzonspor’u değil,Şenoları, Turgayları, Cemilleri yetiştiren Trabzonspor’u sevdik. Öyle sevmeye de devam edeceğiz Kurulduğu günden bu yana endüstriyel futbola karşı, çevreci bakış açısı ve ilkeleri doğrultusunda hareket eden Bölge ve Uzungöl halkı, futbolun endüstrileşmesine her zaman karşı çıkmıştır” dedi.
 

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler