Trabzonspor'a biz neden karşı çıktık

TRABZON Belediyesi’nin Yenimahalle’de yıktığı eski fuar alanına bilim merkezi kurma projesi Belediye Meclisi’nden geri döndü. CHP’li üyelerin yanısıra Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç’in yer seçimine karşı ilkeli duruşu sonuç verdi.  Sağlam v

Trabzonspor'a biz neden karşı çıktık
TRABZON Belediyesi’nin Yenimahalle’de yıktığı eski fuar alanına bilim merkezi kurma projesi Belediye Meclisi’nden geri döndü. CHP’li üyelerin yanısıra Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç’in yer seçimine karşı ilkeli duruşu sonuç verdi. 
 
Sağlam ve CHP’li Üyeler...
BAĞIMSIZ üye İsmail Sağlam’ın sahil bandında yapılaşmaya karşı çıkan sözleriyle başlayan tepki, CHP’li üye Müslim Hamzaçebi’nin jimnastik salonu örneğiyle zirve yaptı. CHP’li Grup Başkanı Turgay Şahin de Sağlam ve Hamzaçebi’ye destek verdi. 
 
Siz Ne Yapmak İstiyorsunuz? - Devamı diğer sayfada - 
MECLİSE getirilen yer konusunda şaşkına dönen Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, “Siz ne yapmak istiyorsunuz? Biz orada fuar yıktık. Şimdi büyük bir kavşak yapacağız. Yetmiyormuş gibi bilimevini oraya yapacağız. Bu yer seçiminiz gerçekten doğru mu?” diye sordu. 
 
Tenis Kortu Yapılarını Hatırlattı
BİLİMEVİ’NİN Yenimahalle sahiline yapılacağını ilk kez duyduğunu kaydeden Sevinç, “Yapmayın arkadaşlar. Orada daha saçmalık yaratacak bir projeyle ortaya çıktık. Trabzonlu her gece orda. Tenis kortlarından memnun muyuz? O kortlar şehri bölmedi mi? Ben buna oy vermeyeceğim” dedi. Teklif geri çekildi.
 
TRABZON Belediyesi’nin Yenimahalle’de eski fuar alanına kuracağı Bilim Merkezi, Belediye Meclisi’ne takıldı. CHP’li üyelerin yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç’in de yer seçimine karşı çıktığı Bilim Merkezi için yeni bir yer bakılması ve gündemde kalması oy birliği ile kabul edildi.
 
Trabzon, Yenimahalle sahil şeridindeki fuar alanında kurulması planlanan Bilim Merkezi’nin imar planına işlenmesiyle ilgili gündem maddesine ilişkin İmar Komisyonu Raporu, Meclis’in dünkü birleşiminde ele alındı.
 
İmar Komisyonu Başkanı Seyfullah Kınalı, Etüt Proje Müdürlüğü’nün hazırladığı plana göre Bilim Merkezi’nin 18 bin m2 alana kurulacağını ve zemin katın üzerine 1 kat inşa edileceğini, raporun komisyonda oy çokluğu ile kabul edildiğini belirtti. 
 
BU SAHİLİ ZOR KAZANDIK - Devamı diğer sayfada - 
Bunun üzerine söz alan Bağımsız Üye İsmail Sağlam, 2011 Olimpiyatları sürecinde sahilde yapılması planlanan ancak Yomra’da inşa edilen kapalı spor salonunu hatırlatarak, “O dönemki meclis sahil konusunda kapalı spor salonu konusunda hassasiyet göstermiş ve salon Yomra’da yapılmıştı. O dönem içerisinde sahilde gösterdiğimiz hassasiyet vardı. Bugün de devam ediyor. Sahili biz zor kazandık. Bugün yapıyoruz ki, bugün Bilim Evi, yarın bir başka bina. Yarın önünü alamayız. Koskoca Trabzon’da Bilim Evi’ne yer bulamazsak Büyükşehir Belediyesi’ne nereden bulacağız. Bunları böyle aceleye getirmeyelim. Sahil hepimizin. Lütfen hassas olalım. Yer bulunur. Sahili katletmeyelim. Kentsel dönüşüm alanlarında Bilim Evi’ne alan üretebiliriz” dedi.
 
TRABZONSPOR’A NEDEN KARŞI ÇIKTIK? 
Trabzon’a Bilim Evi yapılmasına asla karşı olmadıklarını belirten İmar Komisyonu’nun CHP’li üyesi Müslim Hamzaçebi de, “Ama Bilim Evi’nin getirilip de sahilde daha önce yıktığımız binanın yerine yapılmasına karşıyız. Yer seçimine karşıyız. İkincisi planda fuar alanı gözüken bir yerde yapılmasına karşıyız. Şehircilik kurallarına göre böyle bir şey yapamazsınız. Trabzonspor bize ‘petrol ofisi yapayım’ dediği zaman niye karşı çıktık. Jimnastik salonu niçin Yomra’ya götürmek zorunda kaldık. Bilim Evi temel eğitim öğrencilerine yönelik. O alanın iki tarafında da karayolu, araçların sürat yaptığı yol var. Bu kadar öğrenciyi hem oraya taşıyacaksınız hem de yoldan karşıya geçireceksiniz. Trafik sıkıntısı olacak. Mutlaka yapacaksak yer seçimini doğru yapalım, bir defa yapalım. Oralar topluma kalmalı” dedi.
 
NEDEN HEP SAHİLE YOĞUNLAŞIYORSUNUZ? - Devamı diğer sayfada - 
CHP Grup Başkanı Turgay Şahin de, “4 yıldır sahilde yapılan bu tür işlere karşı çıktık. Bakıyorum zihniyet yine aynı. Bu ilin mülki amirinin bundan bir ay önce şöyle bir demeci var. Denizleri dolduralım olsun kara, karaları satalım olsun para. Hala bu zihniyet devam ediyor. Dursa orasının ne zararı var. Bilim Evi’ne Trabzon’da yer mi yok. Hep buraya niye yoğunlaşıyoruz. Oraya trilyonlarca para harcadınız. Bir aydınlatma yaptınız, bisiklet yolu yaptınız, yürüyüş yolu yaptınız. Ağaçlandırdınız. Şimdi bu tip şeyleri oraya doldurmaya çalışıyorsunuz. Lütfen bu sahile artık bir şey yaptırmayalım” dedi.
 
BAŞKAN YARDIMCISI MECLİS’TE ÖĞRENDİ - Devamı diğer sayfada - 
Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç de, Bilim Merkezi’nin yeri konusunda ilk defa bilgi sahibi olduğunu belirterek, “Bütün CHP’li arkadaşlarımızın söylemiş olduklarını şöyle bir gözden geçirin. Şurada yanlış bir şey var mı? Biz o fuarı yıktık. Belki fuardan çok daha modernize ve çok daha sevimli bir bina koyuyoruz oraya. Ama oraya yakışıyor mu? Orada çok büyük bir kavşak da yapacağız. Trafik daha da yoğunlaşacak. Biz o yeşil alanın ortasına Bilim Evi yapacağız. Yeri gerçekten doğru mu? Yarın orası gelir getirici işlerde de kullanılabilir. Daha sakin kafayla düşünmeliyiz. Ben bu belediyenin başkan yardımcısıyım. Hata bende ise kabul ederim. Ben Bilim Evi’nin orada yapılacağını ilk defa duyuyorum. Başta da söyledim. Hep doğrudan yana olduğumu. Geliyor bir araya birkaç kişi, Bilim Evi burası. Ben de varım burada. Grup başkanım da var, Nejdet bey de var. Oturup konuşalım. Kendi aramızda iktidar olarak bir bakalım ki bu uygun bir şey midir? Orayı daha saçmalatacak bir projeyle çıktık ortaya. Trabzonlu her gece orda. Trabzon’un tam girişine böyle bir bina koyacaksın. O orada sırıtacak. Hepimiz memnun muyuz tenis kortundan? Ne olarak duruyor orada. Birkaç zenginin tenis oynadığı bir yer olarak kaldı. Halka açılabildi mi? Veya halka teveccüh etti mi? Yok. Ve şehri böldü. Eski yolla yeni yolu böldü. Sahili yemyeşil yapmamız lazım. Takdir meclisindir” diyerek yer seçimine karşı çıktı.
 
BİRAZ DAHA ÇALIŞIP, BİRBRİMİZİ İKNA EDELİM
AK Parti Grup Başkanı Fahrettin Aksoy da, daha önce jimnastik salonu ile tenis kortunun 2011 Olimpiyatları süreci kapsamında ele alındığını kaydederek, “O günkü süreçte çok hızlı davranılması gerekiyordu. Bu nedenle o kararlar alındı. Gölçayır’a yapalım diyebilirsiniz. Ama oranın yolu yok. Komisyon bir çalışma yaptı. Oy çokluğu ile geldi. Doğrudur çalışalım, konuşalım ve birbirimizi ikna edelim. Bu bağlamda gündemde kalmasını öneriyorum. Yer seçimi konusunda da konuşabiliriz” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Bilim Evi’nin imar planına işlemesiyle ilgili komisyon raporu, CHP’li üyelerin yanı sıra bazı AK Partili üyelerin de karşı çıkmasıyla yeniden yer belirlenmesi için gündemde kalması oy birliği ile kabul edildi.
 
BİLİM MERKEZLERİ NEDEN KURULUYOR?
27 Aralık 2011′da yapılan son Bilim Teknik Yüksek Kurulu toplantısında 2016 yılı itibariyle tüm büyükşehirlerde ve 2023 itibariyle de tüm illerde bilim merkezlerinin kurulmasına karar verildi. 2016 yılına kadar tamamlanması hedeflenen projeler için yaklaşık 500 milyon lira, 2023 yılına kadar ise 1 milyar liranın üzerinde kaynak harcanarak 81 ile bilim merkezlerinin kurulması kararı alındı.   

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler