Trabzonspor derneğinden ziyaret

   Karabük’ün Yenice ilçesinde kurulu bulunan Yenice Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Yaylı ve yönetim kurulu üyeleri, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı İbrahim Yaylı, Rektör Uysal’a başarıları

Trabzonspor derneğinden ziyaret

 

 

 Karabük’ün Yenice ilçesinde kurulu bulunan Yenice Trabzonspor Taraftarlar Derneği Başkanı İbrahim Yaylı ve yönetim kurulu üyeleri, KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı İbrahim Yaylı, Rektör Uysal’a başarılarından dolayı şilt ve Trabzonspor atkısı hediye etti. Dernek Başkanı Yaylı, “Rektörümüz Burhanettin Uysal, üniversitemizi Türkiye’de ve dünyada sayılı üniversiteler arasına soktu. Bu nedenle de kendisine teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik. Ayrıca, Yenice’de ülke geneline göre faaliyet gösteriyoruz. Kültür derneğiyiz. Kültür alanında yöneticilerle zaman zaman birlikte olmak istiyoruz. 4 büyük kulübümüzün Türk spor tarihini kapsayan bir sempozyum yapmayı planlıyoruz. 4 büyük kulübümüzden konuşmacı olarak 4 kişiyi üniversitemize davet etmek istiyoruz. Sempozyumun açılışına Spor Bakanımıza davet etmeyi de düşünüyoruz. Bu konuda sizlerinde görüşlerini almak istiyoruz ve katkı vermenizi istiyoruz” dedi.

Rektör Uysal da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “KBÜ’nün geldiği nokta sizlerin vermiş olduğu destekle alakalıdır. KBÜ Karabüklülerin gönlünde kurulan ve orada büyüyen bir üniversite. Plaket bizi şereflendirdi. Bunun için ayrıca teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımıza hız katacaktır. KBÜ olarak önceliklerimiz arasında sportif faaliyetler bulunmaktadır. Sizlerinde yakından takip ettiği üzere, devam eden 25 bin kişilik bir stadyumumuz ve spor kompleksimiz var. Allah nasip ederse 2013 Haziran’ından sonra Türkiye’de üniversiteler arasında yapılan tüm spor müsabakalarına KBÜ olarak ev sahipliği yapacağız. Nerede spor müsabakası varsa KBÜ akla gelecek. Bugün 180’e yaklaşan üniversite ve bu üniversitelerde okuyan 3,5 milyon gençlik var. Bu gençliğin müsabaka yapacağı tesisler az sayıda. Her ilde bulunmamakta ve Karabük de, coğrafi bakımdan çok önemli bir yerde. Nereden bakarsanız Türkiye’nin ortasına geliyor. Eğer biz bu spor tesislerini hizmete sunacak olursak, Karabük’ümüzü, Safranbolu’muzu, Yenicemizi bu bölgeye en iyi şekilde tanıtma fırsatı bulacağız. Bu nedenle KBÜ uluslar arası ölçekte daha iyi tanıtılacaktır. Eylül ayında yapılacak ve 4 büyük kulübümüzden gelecek arkadaşlarla bir sempozyum yapılmasına biz canı gönülden destek veriyoruz. Bu Eylül veya Ekim ayında olursa öğrencilerimizde gelmiş olur. Gelecek yıl 8 bin 359 öğrenci yerleşecek ve öğrenci sayımızda 20 binleri aşmış olacak. Bizden onlarca yıl önce kurulan üniversitelerle, zaten yarış eder konumdaydık, öğrenci sayısıyla da onları yakalamış konuma geleceğiz. Ben hem şahsıma hem üniversitemize göstermiş olduğunuz nezaketten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler