Trabzonluları dolandırıyorlar

Trabzon’da son dönemlerde dolandırıcılık olaylarına artış olduğu gözlemlendi.İki gün içerisinde Trabzon emniyetine gelen “Alo dolandırıldım” ihbarlarında artış olduğu gözlemlendi. Kemerkaya Mahallesinde yaşayan 77 yaşındaki M.İ dolandırıldığı gerekçesi il

Trabzonluları dolandırıyorlar

Trabzon’da son dönemlerde dolandırıcılık olaylarına artış olduğu gözlemlendi.

İki gün içerisinde Trabzon emniyetine gelen “Alo dolandırıldım” ihbarlarında artış olduğu gözlemlendi. Kemerkaya Mahallesinde yaşayan 77 yaşındaki M.İ dolandırıldığı gerekçesi ile polis ekiplerinde yardım istedi. Çarşı Polis Merkezine giderek polis ekiplerine dolandırıldığın ifade eden M.İ, “Adıma kimlik çıkarıldı ve sonrasında adıma kredi kartı çıkarıldı sonrasında ise kredi kartından para çekilmek istendi bende bunu engellemeye çalışıyorum bana yardım edin.” Şeklinde talepte bulundu.  

Polis ekiplerine kendisini dolandırmak isteyen kişiyi tanıdığını belirten M.İ’ye emniyet ekiplerinden yardım geldi.

Polis M.İ’nin ifadesinde H.B isimli şahıs tarafından 6 bin TL’ye yakın dolandırıldığını ifade etti.

“SAVCILIKTAN KİMLİK BİLGİLERİM ÇALINDI “

Bir dolandırıcılık ihbarı da Trabzon İl Merkezinde meydana geldi. Ü.K isimli erkek şahıs Cumhuriyet başsavcılığına giderek şikayette buldundu. Şikayet dilekçesini yazdığı sırada kimlik bilgilerine savcılığa veren Ü.K savcılıktan ayrıldıktan sonra başka bir şahıs tarafından dolandırıldığı gerekçesi ile emniyet ekiplerinden yardım istedi.

Şikayet dilekçesi üzerinde bulunan kimlik bilgilerinin alındığı ve adına sahte senet düzenlendiğini ifade eden Ü.K, “ şikayet dilekçesine kimlik bilgilerimiz yazdım ve bir sonra adıma bir senet imzalanmış şekilde buldum. Kişiler hakkında şikayetçiyim.”dedi.

Ü.K’nın üzerine soruşturma açan polis ekipleri senedi düzenlediği iddia edilen F.H hakkında işlem başlattı.

Polis ekipleri her iki olayı soruşturmaya devam ediyor.

Haber : Şükrü ÜÇÜNCÜ 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel