"Trabzonlulara havale ediyorum"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, afet kapsamında Trabzon’a gelen son yılların en büyük ödeneğinin ilçelere paylaşımında haksızlık yapıldığına dair dedikoduların kendisini üzdüğünü belirterek “Küçük hesap peşinde koşanları Trabzonlular’ın vicdanına haval

"Trabzonlulara havale ediyorum"

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, afet kapsamında Trabzon’a gelen son yılların en büyük ödeneğinin ilçelere paylaşımında haksızlık yapıldığına dair dedikoduların kendisini üzdüğünü belirterek “Küçük hesap peşinde koşanları Trabzonlular’ın vicdanına havale ediyorum” dedi.

İl Genel Meclisi’nin aralık ayı toplantılarının sona ermesi nedeniyle Vali Dr. Recep Kızılcık, İl Genel Meclisi üyelerine Akçaabat’ta bir yemek verdi. Vali Kızılcık yemekte yaptığı değerlendirmede İl Özel İdareleri’nin güçlendirilmesi gerektiğine değinerek, bunu yapmanın ancak kendilerine verilen yetkiyi daha etkin ve sorumluluk duygusu içinde kullandıkları sürece mümkün olabileceğini söyledi. Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü mantığı ile Özel İdare’nin yönetilemeyeceğini ifade eden Vali Kızılcık, Trabzon’a gelen 7 milyon TL’lik ek bütçe ödeneğinin ilçelere ve afete maruz kalan bölgelere dağıtımında haksızlık yapıldığı ve kayırma olduğu yönündeki değerlendirmelere de cevap verdi. Kızılcık “Bu dedikoduları üretenleri Trabzon halkının vicdanına havale ediyorum. Kılı kırk yardık. Trabzon’un bütün köyleri, ilçeleri bizim için aynı değerde aynı özellikte ve aynı hassasiyettedir. Küçük hesaplar ve bugünü kurtarma peşinde olmayalım. Aldığımız her kararda bölgemizin tamamına hitap edebilecek düşüncede olmalıyız. Belki kaynak ayırarak değil ama büyük oranda fikri bazda bölgemize örnek olma şansına sahibiz” şeklinde konuştu.

İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ise Kasım ayının bütçe ayı olduğunu ve bu nedenle oldukça yoğun bir ay geçirdiklerini belirterek, “Stratejik plana uygun olarak bütçe görüşmelerini tamamladık. 38 milyonluk bir bütçe yaptık. Bu yoğun çalışmalardan dolayı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Valimize de böyle yoğun geçen bir ayın ardından bizleri bir araya getirdiği ve verdiği bu yemekten ötürü teşekkür ediyorum” .

Yemeğe İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi ile İl Genel Meclisi üyelerinin yanı sıra Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Kul da katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel