Trabzonlular göz göre göre ölüyoruz!

Trabzon’da doğalgaz çalışmaları döşenmeye devam ederken, kalitesiz yakıt kullanımının yanı sıra soba ve kaloriferlerin belirlenen saatler dışında yakılması da insan sağlığını tehlikeye atıyor. Tüm ihbarlara rağmen yapılmayan denetimler ise vatandaşı adeta

Trabzonlular göz göre göre ölüyoruz!

Trabzon’da doğalgaz çalışmaları döşenmeye devam ederken, kalitesiz yakıt kullanımının yanı sıra soba ve kaloriferlerin belirlenen saatler dışında yakılması da insan sağlığını tehlikeye atıyor. Tüm ihbarlara rağmen yapılmayan denetimler ise vatandaşı adeta çileden çıkarıyor.

Trabzon’da denetim yetersizlikleri hava kirliliğini tehlikeli boyutlara ulaştırıyor. Vatandaş ihbarlara rağmen soruna çare bulunulmamasından şikayetçi. Bir tarafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sigaraya karşı kampanya yürütüp insanların kaliteli yaşaması için çaba gösterirken, diğer tarafta ise Trabzon’da devlet kurumlarının hava ve çevre kirliliği konusunda denetim konusunda yetersiz kalması tepki çekiyor. Gündüz esnaf ve vatandaş nefes almakta güçlük çekerken, bacalardan çıkan karbonmonoksit gazındaki yoğunluk ise adeta yangın havası oluşturuyor. Bacalardan yükselen dumanları sokaktaki vatandaş yangın var sanıp itfaiyeyi bile arama telaşına düşerken, kirlilik konusunda hassasiyet gösterilmemesi eleştiri konusu oluyor.

SİGARA İÇMESENİZ DE...

Hava kirliliğini önemsemeyip, kendisi ile birlikte toplumun zehir solumasını seyirci kalınması vatandaşın tahammül sınırlarını zorlamaya başladı. Uzmanlar, hava kirliliğinin kronik bronşit, astım başta olmak üzere sigara içenlerde yoğun olarak rastlanan anfizem hastatlığına kirli havanın da neden olduğunu kaydetti. Yaşlı ve kronik nefes darlığı olanlar hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerde ve saatlerde sokağa çıkmamaları yönünde uyarıldı. Vatandaşlar nefes almakta güçlük çekerken, atkı ve mendillerle ağızlarını kapatarak kirli havayı solumamak için çare arar oldu. Orhan Alemdağ, İl Mahalli Çevre Kurulu’na tepki göstererek, "Hangi görevi yapıyorlar? Defalarca uyardık, bizi ne arayan var ne soran. Şikayetlerimiz dikkate alınmıyor. İnsan sağlığı tehlike altında. Kim önlem alacak, almayanları kim uyaracak ya da yaptırım uygulayacak? Gündüz gece demeden kirli havayı solumamıza göz yumanları göreve davet ediyoruz. Soğuklar nedeniyle yakılan kalorifer ve sobaların havayı kirletmesine nasıl göz yumuluyor anlamış değilim" sözleriyle tepkisi dile getirdi.

İHBARLAR DİKKATE ALINSIN

Trabzon’da sayısız ev ve işyerinin bacasından çıkan dumanlar endişe veren bir manzara oluştururken, kentin neredeyse bütün semtlerinde kirli havanın oluşmasına neden olan dumanlar bacalardan yükselmeye devam ediyor. Trabzon’un havasının kirlenmesine tepki gösteren vatandaşların ihbarlarına rağmen yetkililerin konuya yeterince hassasiyet göstermelerinden yakınılıyor. Kronik bronşit ve astım hastalarının sokağa çıkamaz olduğu Trabzon’da sağlıklı insanların bile nefes almaya zorlandığı gözlemlendi. Yaşanan hava kirliliği karşısında vatandaşların sağlığının göz göre tehlikeye atıldığına tepki gösteren vatandaşlar, solunum yolları ile ilgili hastalıklara yakanlanma tehlikesiyle karşı karşıya bırakılıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel