Trabzonlular farklılığı seviyor

Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi Trabzon’da evlenecek çiftler artık düğün fotoğraflarını farklı mekanlarda çektiriyor. Farklı mekanlar arasında Hüseyin Avni Aker Stadyumu ve Trabzonspor Müzesi’nin yanı sıra yöredeki tahta asma köprüler de var, taka

Trabzonlular farklılığı seviyor

Türkiye'nin bir çok yerinde olduğu gibi Trabzon’da evlenecek çiftler artık düğün fotoğraflarını farklı mekanlarda çektiriyor. Farklı mekanlar arasında Hüseyin Avni Aker Stadyumu ve Trabzonspor Müzesi’nin yanı sıra yöredeki tahta asma köprüler de var, takalar da.

Konuyla ilgili bilgiler veren Görsel Sanatlar Sanatçısı Selman Uzun, yaptıkları çekimler öncesinde öncelikle çiftleri tanımaya çalıştığını ve bu doğrultuda düğün fotoğrafları için mekanları belirlediğini söyledi. Uzun “Çiftlerin hayat serüvenlerini, anılarını dinliyorum ve bu metodlardan yola çıkarak çiftlerin gerçek karakter yapılarına uygun çekimler gerçekleştiriyorum. Geçtiğimiz dönemde yapmış olduğum kramponlu gelin konsepti dikkat çekmişti. Bunun gibi çekimlerin en önemli sebebi çiftleri öncelikle dinlemem onları tanımam ondan sonra kurgusal fotoğraflar gerçekleştirmem. Çekim yerlerini özellikle ben seçiyorum. Çiftlerin karakterik yapılarına en uygun yerleri onlara sunuyorum” dedi.

20130928aw000164_04.jpg

Çekimlerde bir albümde 4-5 faklı mekan tespiti yapıp çekimlerini o farklı mekanlarda gerçekleştirdiklerini kaydeden Uzun “Trabzon’da Söğütlü sahili, Akçaabat orta mahalle, Arafilboyu ara sokaklar, Atatürk Köşkü çevresindeki ormanlık, Avni Aker Stadyumu, Trabzonspor Müzesi, Sera Gölü, Faroz , Akçaabat ve Trabzon limanları, tarihi mekanlar, camiler ve türbelerde çekimler yaptık. Bir bakıyorsun bazen denizin ortasında takadayız veya yatla açılıyoruz. Bazen Rize Kalesi’ne sonra Artvin’e kadar uzanan tarihi mekanlarla yolculuk bazen de farklı illerde çekimlerim oluyor. İstanbul Boğazı’na karşı da oluyor, Ankara Atakule’ye karşı da” diye konuştu.

Stüdyoda düğün fotoğrafı çekimleri döneminin sona erdiğini kaydeden Uzun, insanların farklı mekanlarda çektirdikleri resimlerin artık daha popüler olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel