Trabzonlu Yusuf için 150 bin ödül

Trabzon'un Of ilçesinde, 2009'da çöp atmaya gittikten sonra kaybolan ilköğretim öğrencisi Yusuf Kazdal'ın bulunması için ailesi tarafından 150 bin lira ödül konuldu.AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2009'un mart ayında Of'un İrfanlı Mahallesi'ndeki evin

Trabzonlu Yusuf için 150 bin ödül

Trabzon'un Of ilçesinde, 2009'da çöp atmaya gittikten sonra kaybolan ilköğretim öğrencisi Yusuf Kazdal'ın bulunması için ailesi tarafından 150 bin lira ödül konuldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 2009'un mart ayında Of'un İrfanlı Mahallesi'ndeki evinden ailesi tarafından çöp dökmeye gönderilen ilköğretim öğrencisi Yusuf Kazdal'dan (12) bir daha haber alınamadı.

Türk Anneler Derneği Trabzon Şubesince ''Yılın Annesi'' seçilen Esma Kazdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunu halen unutamadığı belirterek, ''Yüreğim yanıyor. İlk günlerdeki telaşla oğlumun hemen bulunacağını düşünüyordum. Aslında o telaşla kendimi avutuyordum. Oysa bugün unutmak bir tarafa dursun, her gün 'Yusuf'um bulunamadı, bir gün daha geçti' diye yanıyorum'' dedi.

Küçük Yusuf'un dedesi Ali Rıza Kazdal ise torununun bulunması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade ederek, ''Yaklaşık 3 yıldır Yusuf'um kayıp, bugün onsuz bininci gün, adına yaşamak denilirse yaşamaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Torununun yüzünün hep aklında olduğunu söyleyen dede Kazdal, ''Yusuf'umu hiç rüyamda görmemiştim, birkaç gece önce rüyamda gördüm, bana kızmış bir hali vardı. Adeta 'beni kurtarın' diyordu. Ne yapabilirim diye düşündüm. Daha önce Yusuf'u bulanlara 100 bin lira ödül vereceğimi söylemiştim. Bu ödülü 150 bin liraya çıkardık. Yusuf'u bize getirsinler demiyoruz, ihbar etmeleri de yeterli'' dedi.

Kazdal, torununu bulanlara vereceği parayı dedesinden kalan arazilerini satarak karşılayacağını belirterek, ''İhbar eden kişi bizden dua da alacak. Kendisinden de hiçbir şekilde şikayetçi olmayacağız. Yeter ki torunumdan bir haber alalım'' diye konuştu.

Yusuf Kazdal'ın ablası Emine Akyol da kaybolduğu tarihte 9 yaşında olan kardeşinin bulunması için yüz yaşlandırma programıyla yeni fotoğrafını elde etmeye çalıştıklarını belirterek, kardeşinden haber alanların 05343044585 numaralı telefonu aramasını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel