Trabzonlu yönetmen yaylalardaki kaçak yapılaşmaya isyan etti

Haber61/Haber ServisiTrabzon Kent Konseyi’nin Şehirli Atölyesi tarafından düzenlenen ‘Bize her yer Trabzon da Trabzon neresi?’ konulu panelde konuşan Trabzonlu yönetmen Adem Kılıç, Karadeniz’deki yayla ve köylerdeki çirkin yapılaşmaya ve kaçak binalara is

Trabzonlu yönetmen yaylalardaki kaçak yapılaşmaya isyan etti

Haber61/Haber Servisi

Trabzon Kent Konseyi’nin Şehirli Atölyesi tarafından düzenlenen ‘Bize her yer Trabzon da Trabzon neresi?’ konulu panelde konuşan Trabzonlu yönetmen Adem Kılıç, Karadeniz’deki yayla ve köylerdeki çirkin yapılaşmaya ve kaçak binalara isyan etti.

ADAM 10 KATLI EV YAPMIŞ

Kılıç, “Beşikdüzü Kızılağaç köyündenim. Bir evde 10 kardeş büyüdük. Köydeki evimizi restore ettim, düzenledim. Bildiğiniz altında ineklerin barındığı bir eski ev. Orada inanılmaz keyif aldım. Ama çevreme bakıyorum. İnanılmaz şaşkınım. Adam karşımızda 10 katlı ev yapmış… E bu köy evimi oldu şimdi..? Yani bunları yıllar sonra kentsel dönüşüme sokup yıkacağız mı? Ne yapacağız? Günü kurtarmanın peşinde olmamamız lazım” şeklinde konuştu.

BİZE HER YER DİYORSANIZ TUTUNACAKSINIZ

Tarihçi yazar Mehmet Akif Bal da konuşmasında ‘Trabzon’da kalanlar göç adayıdır’ diyerek ekonomik sorunlarla boğuştuğunu söyledi. Bal şunları söyledi; ’Bize her yer Trabzon’ demeniz için orada tutunmanız lazım. Trabzonlular İstanbul’da tutundu. 400 bin Trabzonlu yaşıyor. İstanbul’un milyar dolarını yönetenlerde etkindir Trabzonlular. İstanbul’daki büyük Trabzon diyorum ben bunlara…

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel