Trabzonlu yönetmen serbest kaldı

Ünlü yönetmen Faik Ahmet Akıncı (56) Samsun'da kaldığı otel odasında polis tarafından gözaltına alındı.Yönetmen Faik Ahmet Akıncı, 19 Mayıs törenlerine geldiği Samsun'da kaldığı bir Otel’de gece saat 03.00 sıralarında gözaltına alındı. 500 lira olan para

Trabzonlu yönetmen serbest kaldı

Ünlü yönetmen Faik Ahmet Akıncı (56) Samsun'da kaldığı otel odasında polis tarafından gözaltına alındı.

Yönetmen Faik Ahmet Akıncı, 19 Mayıs törenlerine geldiği Samsun'da kaldığı bir Otel’de gece saat 03.00 sıralarında gözaltına alındı. 500 lira olan para cezasını ödemediği gerekçesiyle hakkında yakalama müzekkeresi çıkartılarak Samsun Emniyet Müdürlüğü Aranan Şahıslar Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alınan Faik Ahmet Akıncı, geceyi nezarethanede geçirdi.

Polis tarafından bu sabah Samsun Adliyesi'ne sevk edilen Faik Ahmet Akıncı, 500 lira cezayı yatırdıktan sonra serbest bırakıldı.

Gözaltına alınmasına şaşırdığını belirten Faik Ahmet Akıncı, "19 Mayıs çok özel bir gün olduğu için bu yıl 19 Mayıs'ı Samsun'da geçirmek istedim. Öğretmen kıyafetinden dolayı bir öğrenciyi sınava almadı.

Kıyafeti de askılı buluz idi. Ben öğretmene ‘siz falancının adamısınız’ dediğim için İstanbul'da yargılandım ve 1 ay hapis cezasına çarptırıldım. Hapis cezası para cezasına çevrildi.

Bu para cezasını ödemem için bana ‘ödeme emri’ gelmedi. Haberim olmadığı için hakkımda yakalama çıkartılmış. Ben cezalara alışığım. 95 yılında 'İş' diye film yaptım. Arkasından 'Ekmek' diye film yaptım. Çok yakında da 'Kubilay' adlı film yaptım. Bu tür olaylara alışığım.

Benim en çok anlayamadığım şu: Türkiye gündeminde olan Ergenekon Davası’ndan dolayı 15 gündür adliyede mahkemede duruşma salonunda oturuyorum. 15 gündür arandığım ortada yoktu da Samsun'da mı arandığım ortaya çıkıyor? Ergenekon Davası, İzmir Belediyesi İhale Davası.

Ben 13 Nisan'dan beri mahkemedeyim. Hiç ihaleye gitmeden, İzmir Belediyesi'nden içeri girmeden ihale davası sanığı oldum. Bunları Kubilay filmi ve yazdıklarımdan dolayı baskı olarak görüyorum" dedi.

Yeni bir filminin stüdyo aşamasında olduğunu hatırlatan Faik Ahmet Akıncı, "Ben Trabzonluyum. 'Hoca' adlı yeni bir filmin çekim yerine Karadeniz'de başlayacağım.

Bu filmde Karadeniz insanın mizahi yaşantısını ve bu bölgenin insanını anlatacağım. Sosyal içerikli bir sinema filminin ön çalışmalarını yapıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel