Trabzonlu vekillerin içki yasağı'

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın alkol konusundaki tepkisinin ardından, içki ve sigara konusunda yeni önlemler alınıyor. İçki şişelerinin üzerine ‘’Alkol sağlığa zararlıdır’’ ibaresi yazılacak. Medyada içki reklamı yapılamayacak. Kapalı yerlerde nargile

Trabzonlu vekillerin içki yasağı'

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın alkol konusundaki tepkisinin ardından, içki ve sigara konusunda yeni önlemler alınıyor. İçki şişelerinin üzerine ‘’Alkol sağlığa zararlıdır’’ ibaresi yazılacak. Medyada içki reklamı yapılamayacak. Kapalı yerlerde nargile içilemeyecek ve okullara 200 metreden yakın yerlerde alkol satılamayacak. Bu yasak halen 100 metre olarak uygulanıyor.
 
AKP milletvekilleri Cevdet Erdöl ve Oktay Saral tarafından hazırlanan kanun teklifleri ile hükümetçe yürütülen çalışmalara göre, karayolları üzerindeki lokanta, benzin istasyonları, büfe ve dinlenme tesislerinde alkollü içki satılamayacak. Bira ve rakı firmalarının hazırladığı dükkan tabelalarında içki reklamı yapılamayacak. Güneşlik, tente ve eşantiyon malzemeleri üzerine de içki reklamı alınamayacak. Alkollüyken trafik kazası yapanlara verilecek cezalar arttırılacak ve bu cezalar ertelenemeyecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel