Trabzonlu Vali ter döktü!

 Valilik mesleğini merak eden Vakıflar İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Nur Banu Yüzer, Trabzonlu olan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu Makamında ziyaret etti.Ziyaret esnasında Nur Banu, valilik mesleği ve Rize ile ilgili merak ettiği soruları Va

Trabzonlu Vali ter döktü!

 

Valilik mesleğini merak eden Vakıflar İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Nur Banu Yüzer, Trabzonlu olan Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nu Makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Nur Banu, valilik mesleği ve Rize ile ilgili merak ettiği soruları Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu’na yöneltti.

Soru cevap şeklinde geçen ziyarette Nur Banu’nun ilk sorusu; “Ben de vali olmak istiyorum. Siz nasıl vali oldunuz?” şeklinde oldu.

Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu; “Öncelikle çok çalışacak, okumakta olduğun okulunu başarı ile bitireceksin. Daha sonra lisede ve üniversitede de çok çalışarak başarılı olacaksın. Üniversiteyi tamamladıktan sonra kaymakamlık sınavına girecek ve kazanacaksın. 3 yıl kaymakam adayı olarak staj yapacak sonra da 15 seneye yakın kaymakamlık yapacaksın.

Bu süreçte yaklaşık 40-45 yaşına gelmiş olacaksın, kaymakamlık döneminde yapmış olduğun başarılı çalışmalar göz önünde bulundurulacak ve amirlerin tarafından valiliğe atanacaksın. Yani her şeyin başı çok çalışmaktan ve halkla barışık işler yapmaktan geçiyor.” dedi.

Nur Banu’nun, Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu’na yönelttiği ikinci soru ise “Valilik mesleği bana zevkli geliyor; valiler ne iş yapar?” diye oldu.

Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun bu soruya cevabı; “Valiler görev yaptıkları ilin bütün sorunları ile uğraşır. Aşırı yağmur yağınca vali koş, okulunuzun kaloriferi yanmazsa vali koş, çok kar yağıp köylerin yolları kapanınca da vali koş… Senin anlayacağın sürekli olarak ilin sorunları ile uğraşıyor ve çözüm üretmeye çalışıyoruz.” şeklinde oldu.

Nur Banu aldığı cevaplar karşısında, "Valilik mesleği dışardan göründüğü gibi kolay değilmiş, vali olmak bayağı zormuş” dedi.

Nur Banu’nun Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu’na yönelttiği bir diğer soru ise; “Rize’miz neden küçük bir şehir olarak kaldı? Neden bir alışveriş merkezi bile yok? Bu kadar küçük bir şehir olmasına rağmen trafikte neden bu kadar zorluklar yaşıyoruz? şeklinde oldu.

Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu bu soruya ise; “Rize küçük değil, yaşanılabilir bir şehir. Rize de bir alışveriş merkezi olsa idi iyi olurdu ama olmaması da büyük bir eksiklik değil. Şehrimizde bir alışveriş merkez olsa idi herkes tek bir binanın içinde bütün ihtiyaçlarını karşılayacaktı. Oysa şimdi alışveriş esnasında şehirde yürüyüş yapmak, bir esnaftan diğerine geçme şansımız oluyor. Böylece kapalı ortamda kalmayıp açık havada yürüyüş yapma şansımız da oluyor.

Trafik sorununa gelince, şehir merkezinde araç sayısı oldukça fazla. Bundan dolayı oluşan trafik sorunun otoparklar yaparak çözmeye çalışıyoruz.” diye cevap verdi.

Nur Banu, Seyfullah Hacımüftüoğlu’ndan görmüş olduğu yakınlıktan cesaret alarak sınıflarında bir bilgisayarlarının olduğunu ancak bir yazıcıya ihtiyaçlarının bulunduğunu dile getirdi. Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu da bu talep üzerine konuyu değerlendireceği sözünü verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel