Trabzonlu Vali ağabey sözü dinledi

Rize Valisi, ağabeyi Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu'nun konferansını cankulağıyla dinledi.Rize Üniversitesi’nin davetlisi olarak Rize’ye gelen Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun ağabeyi Erzurum Atatür

Trabzonlu Vali ağabey sözü dinledi

Rize Valisi, ağabeyi Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu'nun konferansını cankulağıyla dinledi.

Rize Üniversitesi’nin davetlisi olarak Rize’ye gelen Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun ağabeyi Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde “Bedir’den Çanakkale’ye” isimli konferansta konuştu.

Konferansı Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu ile çok sayıda kişi izledi.

Bedir Savaşı ile Çanakkale Savaşı’nın varoluş mücadelesi olduğunu ifade eden Hacımüftüoğlu, ''Bedir savaşındaki ruh ile Çanakkale Zaferi’ndeki ruh arasında hiçbir fark yoktur. Bedir'de zaferi nasip eden güç neyse, Çanakkale'de sayısız top, tüfek, asker ve teknolojiye karşı da zafer kazanan güç oydu'' dedi.

Bedir Savaşı’nda 314 kişinin aç, susuz, elbisesiz binlerce düşmana karşı savaştığını vurgulayan Hacımüftüoğlu, ''Çanakkale Savaşı öncesinde 1912-1915 yılları arasında Osmanlı devleti 1 milyon 200 bin şehit vermişti. Bu şehitlerin çoğu okumuş tahsilli insanlardı. Çanakkale savaşına ise savaşlarla yorgun düşmüş bir ülke olarak girmiştir. Çanakkale savaşında lise öğrencileri cephede korkusuzca savaşmıştır. Yaşları 15-16 olan gencecik çocuklar emperyalizme karşı büyük bir mücadele ve cesaret örneği göstermiştir'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel