Trabzon'lu usta kardeşini arıyor

Trabzonlu marangoz Mustafa Bektaş, 1992 yılında askerlik görevini yaparken PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan kardeşi Şahabettin Bektaş'ı aramak üzere Diyarbakır'a geldi. İmralı süreciyle başlayan görüşmelerden umutlandığı için Diyarbakır'a geldiğini

Trabzon'lu usta kardeşini arıyor

Trabzonlu marangoz Mustafa Bektaş, 1992 yılında askerlik görevini yaparken PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan kardeşi Şahabettin Bektaş'ı aramak üzere Diyarbakır'a geldi.

 İmralı süreciyle başlayan görüşmelerden umutlandığı için Diyarbakır'a geldiğini belirten Bektaş, Kandil'e gidecek İHD ve DTK heyeti arasında yer almak için buraya geldim.

İHD'ye başvuracağım, DTK ile de görüşeceğim, herkesten yardım istiyorum dedi. Erzincan'ın Tercan İlçesi'nde askerlik görevini yaptığı 7 Eylül 1992 tarihinde kaçırılan Şahabattin Bektaş'ın ağabeyi 52 yaşındaki Mustafa Bektaş, İmralı süreciyle başlayan görüşmelerden aldığı umutla, kardeşini aramak üzere Diyarbakır'a geldi.

EĞER YAŞIYORSA ŞU AN 44 YAŞINDA

Kardeşinin diş tedavisi için o gün Erzincan'a gittiğini anlatan Mustafa Bektaş, dönüş sırasında yol kesen PKK'lıların kardeşi Şahabettin Bektaş'ı kaçırdığını belirterek, O gün kardeşim Şahabettin, diş tedavisi için Erzincan'a gidiyor. Akşam birliğine dönerken, Tunceli Pülümür yol ayırımında yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırıldı. O günden sonra kendisinden bir daha haber alamadım.

Kardeşim kaçırıldıktan bir hafta ya da 10 gün sonra Özgür Gündem Gazetesi'nde kardeşimle ilgili bir haber yayınlandı. 2 PKK'lı arasında hakim kılığındaki bir başka PKK'lıya ifade verirken fotoğrafı ve onun yargılanmasıyla ilgili haber yayınlandı. Yapılan yargılama sonucunda, kardeşimin suçsuz bulunduğu ve güvenlikli bir bölgede serbest bırakılacağı yazılıyordu.

Fakat o günden sonra kardeşimle ilgili bir haber alamadık. Eğer yaşıyor olsa şu an 44 yaşında olacaktı dedi.

Trabzon'un Tonya İlçesi'nde marangozculuk yaptığını dile getiren Mustafa Bektaş, ekonomik durumunun yetersiz olması nedeniyle o tarihten sonra arama ve araştırma yapamadığını kaydederek, Tonya'da Marangozculuk yapıyorum, 6 çocuğum var. 8 kardeştik. Bir kardeşim rahmete gitti. Babamız da yok.

 Bu kardeşimiz de bu şekilde kayboldu, geriye 6 kardeş kaldık.

Hepimizin durumu iyi değil. Genelkurmay Başkanlığı'na kardeşimin bulunması için yazı yazdık. Bize verdikleri cevapta kardeşimin kayıp olduğunu, nerede olduğunu bilmediklerini, bir haber almamız durumunda kendilerine bildirmemizi istediler diye konuştu.

KANDİL'E GİDİP KARDEŞİMİ ARAMAK İSTİYORUM

1997 yılında Kuzey Irak'ta örgütün elinde bulunan 8 askerin içinde olacağını ümit ettiklerini ancak serbest bırakılan askerler arasında olmadığını anlatan Bektaş, şöyle konuştu

O dönem örgütün elindeki 8 askeri almak için Kuzey Irak'taki Zap Kampı'na giden heyetin içinde yeralan dönemin Refah Partisi Van Milletvekili Fetullah Erbaş ile irtibata geçtim. Erbaş, kardeşimin sağ olduğu ve örgütün elinde olduğu bilgisine ulaştığını söylemişti.

 Şimdi yeni bir süreç başladı. Ben de bu süreçten umutlandım. Kardeşimi aramak için buraya geldim. Şimdi İHD ve DTK ile görüşüp Kandil'e gidecek heyet içerisinde ben de yeralmak istiyorum. Kardeşimin akibetini ben de araştırmak istiyorum.

Ailemizin gözyaşlarının dinmesini istiyorum artık. Şehitler bir kez ölüyor ancak 21 yıldan beri bizler her gün ölüyoruz. Her gün kardeşimin geleceği umuduyla bekliyoruz. Ancak 21 yıldan beri akibetiyle ilgili henüz bir bilgiye ulaşamadım

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel