Trabzonlu Songül rekorlar kitabına girdi

Genel merkezi Trabzon’da bulunan Dünya Kadın Sanatçılar (Femin ART) Derneğinin Başkan yardımcısı ebru sanatçısı Songül Kartal’ın da aralarında yer alan bir gurup sanatçı, Gaziantep’de  2. Dünya Ebru Günü Kutlamalarında “Dünyanın en büyük ebru”sunu üretere

Trabzonlu Songül rekorlar kitabına girdi

Genel merkezi Trabzon’da bulunan Dünya Kadın Sanatçılar (Femin ART) Derneğinin Başkan yardımcısı ebru sanatçısı Songül Kartal’ın da aralarında yer alan bir gurup sanatçı, Gaziantep’de  2. Dünya Ebru Günü Kutlamalarında “Dünyanın en büyük ebru”sunu üreterek rekor kırdılar    

Dünyada adından söz ettiren Zeugma Mozaik Müzesinde müzeler şehri Gaziantep’de “Dünyanın en büyük ebrusunu yapma” rekor denemesi Sanko Parkta yapıldı. Femin & ART Başkan Yardımcısı Ebru sanatçımız Songül Kartal’ında aralarında bulunduğu bir gurup sanatçı 77 metrelik rekor büyüklükte bir ebruyu  üretmeyi başararak Guinnes rekorlar kitabına girmeye hak kazandılar.

2. Dünya Ebru günü kutlamalarına katılan ebru sanatçısı Songül Kartal rekor girişiminin başarı ile tamamlanmasından sonra yaptığı kısa değerlendirmede: Dünyanın en büyük ebrusunu yapan, çok değerli sanatçılar arasında yer aldığım için, Derneğim Femin & ART  ve Trabzon adına büyük bir onur yaşıyorum. Davetleri için organizasyonu gerçekleştiren sanatçı dostlarıma teşekkür ederim. 14 Eylül Sanko Parkta gerçekleştirdiğimiz bu çalışmanın tescil edilmesinden sonra daha da mutlu olacağım. On yıllık bıkmadan sürdürdüğüm ebru çalışmalarımı bir rekora imza atarak taçlandırmış oldum. Geleneksel sanatımıza sahip çıkmanın gururu içindeyim, şeklinde konuştu.

aw000357_02.jpg
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel