Trabzonlu şehit annesinden feryat!

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Trabzon’da düzenlenen etkinlikte söz alan şehit annesi Nuran Bayraktar feryat etti.Gazi Anadolu Lisesi tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programın

Trabzonlu şehit annesinden feryat!

Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Trabzon’da düzenlenen etkinlikte söz alan şehit annesi Nuran Bayraktar feryat etti.

Gazi Anadolu Lisesi tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma programına Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale Zaferi’nin 9. Yıldönümü sebebiyle hazırlanan slayt gösterisinin ardından söz alan ve şehit aileleri adına konuşan Nuran Bayraktar, şehit olan askerlerden akan kanlardan devlet yöneticilerinin sorumlu olduğunu söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü için oğullarını şehit verdiklerini belirten şehit annesi Bayraktar, şöyle konuştu: “Hangi şehit anası kaybetmenin doğal acısı dışında gözyaşı döktü. Haykırmadılar mı vatan için benimde canım fena beni de askere alın diye. Geride kalan çocuklarım da feda olsun. Eşkıyayı vatan topraklarına sokmamak için kim tereddüt ediyor. Bebek katili olan cani elini kolunu sallayarak gezerse o toprakların üzerine özerk bölgesinin bayrağını dikmiş parmağını sallarsa analar ağlamayacak mı? Bu halde bile ellerindeki gücü kullanıp şaşkın şehit ailesini devşirerek kendilerini düştükleri bu ne olduğu belirsiz barış yolunda yol arkadaşı yapıyorlar. Benim oğlum gitti başka Mehmetler ölmesin diye televizyon önlerinde konuşturuyorlar. Diyarbakır’a eşkıyanın hiç gözyaşı dökmediği profesyonel eylemci haline getirilmiş analarıyla kucaklaştırıyorlar. Bu şekilde mi bizim gözyaşımızı dindireceksiniz. Oğullarımızı Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğü için şehit verdik, ödülümüz Büyük Apo’yla barış oldu. Ama ne pahasına barış."

Şehit cenazelerinde "şehitler ölmez vatan bölünmez" diye söylenen bir slogan olduğunu anlatan Nuran Bayraktar, şunları söyledi: "lütfen emredin de böyle bağırmasınlar. Al bayrağa sarılı tabutun içinde yatan şehitlere ayıp oluyor. Bir de akan kan yerde kalmaz sloganı var akan kanların yerde kaldığı anlaşıldı. Bu akan kanlardan devletin ve devletin meşru yöneticileri sorumludur.”

Konuşmanın ardından 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül verildi, şehit ailelerine şeref madalyası takıldı. Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisinden sonra Bakan Bayraktar, Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı resim sergisinin açılışını yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler