Trabzonlu şehidin mezarlık sorunu

Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde 22 Haziran 2011 tarihinde teröristlerce şehit edilen Trabzonlu polis memurunun Yomra ilçesindeki mezarına devlet sahip çıkmadı.  Bulunduğu yerde toprak kayması olan şehit polisin mezarının istinat ve cevre düzenlemesi için i

Trabzonlu şehidin mezarlık sorunu

Tunceli’nin Nazimiye ilçesinde 22 Haziran 2011 tarihinde teröristlerce şehit edilen Trabzonlu polis memurunun Yomra ilçesindeki mezarına devlet sahip çıkmadı.  Bulunduğu yerde toprak kayması olan şehit polisin mezarının istinat ve cevre düzenlemesi için istenen 15 bin lirayı devlet çıkaramadı.

KÖYLÜLER YAPTIRIYOR

Tunceli’nin Nazımiye İlçesi’nde 22 Haziren 2011 günü polis aracının geçişi sırasında PKK’lı teröristler, yola önceden döşediği mayını uzaktan kumanda ile infilak ettirmesi sonucu şehit olan Trabzonlu Hakan Yavuz’un Mezarını köylüler yaptırıyor. 

Şehit Polis memuru Hakan Yavuz’un cenaze törenine katılan Dönemin Gümrük ve Ticaret bakanı Hayati Yazıcı,  Kıratlı köyü muhtarı Mehmet Ali Kazancı’ya, Mezarın çevre düzenlemesi ve yamaçta bulunması nedeniyle kaymaması için devletin buraya istinat duvarı yaptırması için girişimde bulunmasını söylemiş ve  bu konuda kendisine yardımcı olacakları sözünü vermiştiler.  Bu nedenle Muhtar Kazancı Şehit Polis Memuru Yavuz’un mezarının alt tarafına istinat duvarının ve Çevre düzeninin yapılması için Yomra kaymakamlığına başvurdu.  KÖYDES projesi kapsamında yapılması planlanan Mezar için Kaymakamlıkta yapılan toplantıda para olmadığı gerekçesiyle ödenek çıkmadı. 

BAKANLAR SÖZ VERDİ

Köy muhtarı Mehmet Ali Kazancı,  “bakanların cenaze töreninde söz vermeleri üzerine bunu kaymakamlığa bildirdik ama yapılan toplantı sonucunda ödenek çıkmadı. Durumu BİMER’e de bildirdim. Bizim tek amacımız Devleti için canını veren bu şehidimizin mezarının kaymaması ve cevre düzenlemesinin yapılmasıydı. Ama para çıkmadı bunun üzerine Trabzon Valiliği ve kaymakamlık büyük bir uğraş vererek Yomra belediyesi ile ortaklaşa harekete geçti.  Yomra belediyesi iş makinesi ve malzeme yardımında bulundu.  İşçilik parası için Şehit ailesi 2 bin lira verdi. Gerisini Köylülerle aramızda toplamaya çalışıyoruz. Burasını şehidimize yakışır bir şekilde düzenleyeceğiz. Kişiye özel ödenek çıkartılıyor. Daha önce müracaat edilmesine rağmen şehidimizin mezarı için ödenek çıkmıyor” dedi.

 

ÖDENEK KALMADI

Yomra kaymakamı Fatih Akkaya,  Göreve yeni başladığını ve durumun kendisine iletildiğini belirterek, “bu konuda KÖYDES komitesiyle toplantı yaptık. Yılsonu olması nedeniyle ödenek kalmamıştı. Çünkü gelen para ve yapılacak yatırımlara harcanmıştı Bu yatırımlar ve harcamalar yılbaşından sonra belirleniyor. Bu nedenle bu konuda sıkıştık. Ben Güneydoğu’da çalışmış bir kaymakamım, şehidin ve ailesinin durumunu iyi bilen bir insanım Bu nedenle elimden gelen çabayı göstermeye başladım.  Belediye başkanımızı aradım. Onun araçlarından yararlandık.  İşçilik parası içinde kurum, kuruluş ve insanlardan para toplayıp burayı yaptırmaya başladık.  İşçilik parasını da biz vereceğiz.

 

400.20121121013435.gif

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler