Trabzonlu öğretmenin Urfa başarısı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çıkrık İlköğretim Okulu'nda görev yapan bir öğretmen, harabe durumundaki okulu, kendi çabalarıyla modern hale getirdi. Şubat ayında, Trabzon'un Akçaabat ilçesinden, Siverek ilçesine 55 kilometre uzaklıkta, 200 haneli Ç

Trabzonlu öğretmenin Urfa başarısı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Çıkrık İlköğretim Okulu'nda görev yapan bir öğretmen, harabe durumundaki okulu, kendi çabalarıyla modern hale getirdi.

 
Şubat ayında, Trabzon'un Akçaabat ilçesinden, Siverek ilçesine 55 kilometre uzaklıkta, 200 haneli Çıkrık köyündeki okula atanan Sinan Birinci, okulun harap durumuna dayanamayıp kollarını sıvayarak işe başladı. Yeri geldiğinde sıvacı, boyacı, elektrikçi, ressam, çatıcı, kartonpiyerci olan hünerli öğretmen, çalışmaları ile köy halkının takdirini kazandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürü ve öğretmen arkadaşlarının desteğiyle, okulun iç ve dış onarımı, okulun boya, elektrik, çatı, sıva işleri, lojmanın onarılması, öğretmenler odasının düzenlenmesi ve okul bahçesinin ağaçlandırılması ve çimlendirilmesi gibi birçok onarım işinde gece yarılarına kadar çalışan Binici, kısa sürede okulun normale dönmesine vesile oldu. Mesai saatleri içinde öğrencileriyle ilgilenen öğretmen, hafta sonları ve okul dağılımının ardından iş elbiselerini giyerek bir işçi gibi okulun onarımında çalıştı. Necip Fazıl'ın "Karanlığa küfredeceğine sende bir mum yak" ilkesi doğrultusunda çalıştığını belirten Sinan öğretmen, köylüler tarafından da takdirle karşılanıyor.
 
Öğretmen olmadan önce inşaat işçisi olarak çalıştığını da dile getiren Binici, "Trabzon'un Akçaabat ilçesindenim. Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinin Çıkrık İlköğretim Okulu'na 2012 Şubat ayında atamam oldu. Buraya geldiğimde köylülerin ve öğretmenlerin bana karşı yaklaşımı çok iyiydi, hepsine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. İlk geldiğimde okul harabe durumdaydı. Köy, Karacadağ eteklerinde olduğundan, kışlar çok çetin geçiyor. Okulun birçok bölümü zarar gördüğünden, öğrenciler zor şartlarda okuyorlardı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okuldaki idareci ve öğretmen arkadaşlarımın desteğiyle okulun onarımı için kolları sıvadık. Okulun fiziki şartları biraz olumsuzdu ve eksiklerimiz vardı. İlk önce dış sıvadan başladık, eksik olan yerleri tamamladık. Sonra dış boyayı yaptık. Bahçe düzeni, ağaç dikimi, çevre düzenlemeleri tamamlandıktan sonra okulumuzun iç kısmına geçtik. Sınıf boyası, çatı tamiratı, öğretmenler ve müdür odasını tamir işlerimizi bu şekilde hallettik. Okulumuzun dışını boyamaya karar verdiğimizde, boya işiyle uğraşan boyacılarla görüştük. Büyük meblağlar istediler, biz de bütçe olarak bunun altından kalkamayacağımızın fakına varınca, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne müracaat ettik. Sağ olsunlar bizi kırmayarak malzeme desteğinde bulundular, biz de boya işçiliğini hallettik. Mesaiden arta kalan zamanlarda gece geç saatlere kadar ve hafta sonları okulun boyasını da bu şekilde hallettik. Şu an okulumuz modern ve sağlam bir görünüme kavuştu. Emeği geçen tüm öğretmen ve köylülere teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.
 
Çıkrık köyü sakinleri ise, "Bu yıl ataması olan hocalarımızdan Sinan Binici, çok çaba gösterdi. Okulumuzun bütün eksikliklerini giderdi. Okulun dışından tutun, içerisindeki bütün hasar gören bölümleri onardı. Okulun bahçesine çocuk parkı yapıldı. Eskiden okulun kışın yakacakları odun ve kömürler dışarıda kalıyordu ve yağmur yağdığı zaman, odun ve kömürler ıslak olduğu için yanmıyordu. Odun ve kömürler içinde bir odunluk yaptılar. Kışın öğrencilerin, köylülerin de yardımıyla odun ve kömür ihtiyaçları karşılanacak. Bizler okuyamadık, bari çocuklarımız okusun. Buradan köylüler adına emeği geçen başta Sinan öğretmenimiz ve diğer öğretmenlere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler